Spet spektakel s Pogačarjem in Rogličem na Touru

Na jedilniku sladici z začetkom kolesarske dirke po Franciji in s teniškim Wimbledonom, v ospredju še košarka in F1.
Fotografija: Tour de France 2022 bo ponudil spet veliki boj Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča za skupno zmago. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Odpri galerijo
Tour de France 2022 bo ponudil spet veliki boj Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča za skupno zmago. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP

Vedno se nekaj dogaja, tudi v športu. Nov teden bodo po časovnem trajanju zaznamovali predvsem trije veliki dogodki, začela se bo kolesarska dirka po Franciji, teniški igralci in igralke bodo v Wimbledonu v glavnem delu turnirja tretjega grand slama sezone preizkušali svojo srečo v uvodnih krogih, v alžirskem Oranu se bodo povsem razmplamtele 19. sredozemske igre. A lepo po vrsti. V ponedeljek, 27. junija, se bo že lepo iskrilo na sveti wimbledonski teniški travi, na sredozemskih igrah pa bosta v ospredju slovenska nastopa v rokometu (varovanci selektorja Uroša Zormana se bodo za uvod skupinskega dela tekmovanja udarili s Srbijo) in namiznem tenisu. V slednjem Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar branijo ekipno zlato odličje s prejšnjih iger v Tarragoni, Jorgić je pred štirimi leti bil najboljši tudi posamično.

Kopitar na Bledu

Tudi v torek, 28. junija, bodo vse teniške oči uprte v Wimbledon, sredozemske pa v Alžirijo. Po končani sezoni svojega kluba Los Angeles Kings v hokejski ligi NHL se je v domovino že vrnil Anže Kopitar, zdaj na Bledu s Tomažem Razingarjem spet prireja svojo hokejsko akademijo za naraščajnike. In ti se imajo od koga učiti!

Vroče tudi v pisarnah

Sreda, 29. junij, je nov dan, glavna športna dogodka pa ostajata enaka. Wimbledon in športne igre Mediterana namreč. Vroče je, vroče bo, še led se bi stopil. A v hokeju še kljubuje, poleg Anžeta Kopitarja je namreč dejavna tudi še Hokejska zveza Slovenije, v sredo bo imela redno in volilno skupščino.

Luka Dončić ponovno proti Hrvatom v Stožicah? To bo kaj za videti! FOTO: Roman ŠŠipić
Luka Dončić ponovno proti Hrvatom v Stožicah? To bo kaj za videti! FOTO: Roman ŠŠipić

Dončić v Stožicah

Oran in London bosta dejavna tudi v četrtek, 30. junija, se bo pa privlačno žogalo tudi pod obročema. V Stožicah bo ob 20.30 uri dvoboj 5. kola v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v košarki leta 2023, Slovenija se bo za zelo pomemben točkovni izkupiček pomerila s Hrvaško. No, pa Luka Dončić in Goran Dragić bosta poleg! V Stockholmu bo miting diamantne lige v atletiki, Kristjan Čeh bo skušal nizu treh zaporednih zmag na tej ravni tekmovanj v letošnji sezoni dodati novo. Že 5. julija pa leti čez veliko lužo, saj ga čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Eugenu (ZDA).

Pogačar lovi tretjo zaporedno zmago na francoski pentlji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Pogačar lovi tretjo zaporedno zmago na francoski pentlji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Pogačar po tretjo krono

Tour de France! To je glavni športni dogodek v petek, 1. julija. Začela se bo francoska kolesarska pentlja, a ne v Franciji. Uvodni del letošnjega Toura je na Danskem, prva etapa bo vožnja na čas, dolga 13 km, v Københavnu. Vse se bo začelo ob 13. uri. Tadej Pogačar bo napadal še tretjo zaporedno skupno zmago na legendarni etapni dirki, med izzivalci pa bo tudi Primož Roglič, ki se bo naposled želel okronati na francoskih cestah. A tudi drugi tekmeci želijo na vrh, izzivov ne bo manjkalo. Športni plezalci in plezalke bodo dejavni na novi tekmi svetovnega pokala v težavnosti, tokrat v Villarsu. Petkove kvalifikacije bodo spet polne ambicioznih predstavnikov iz države, ki je dala tudi olimpijsko zmagovalko Janjo Garnbret. Formula 1 se seli v Silverstone, za uvod bosta na sporedu prvi in drugi prosti trening.

F1 v Silverstonu

Tour se bo v soboto, 2. julija, nadaljeval z drugo etapo med Roskildejem in Nyborgom (199 km), seveda še na Danskem. Wimbledon, Silverstone (ob 16. uri bodo kvalifikacije za VN Velike Britanije), Oran in Villars dopolnjujejo udarni športni spored.

Košarkarji s Švedsko

Tretja etapa dirke po Franciji bo v nedeljo, 3. julija, vodila od Vejleja to Sønderborga, dolga bo 182 km. To bo tudi zadnja etapa na Danskem. Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v izločilnih bojih za SP v Stockholmu ob 17. uri merila s Švedsko. Tenis in sredozemske igre sta poleg, ob 16. uri pa bo dirka v F1 za VN Velike Britanije v Silverstonu.

Komentarji: