Špilak ostaja pri Katjuši

Slovenski kolesar Simon Špilak bo tudi v prihodnjem letu nastopal za rusko moštvo Katjuša.

Objavljeno
25. julij 2015 11.53
CYCLING-SUI-ROMANDIE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Moskva - Kolesarska ekipa Katjuša je sporočila, da je podaljšala pogodbo s slovenskim članom Simonom Špilakom, ki bo tudi prihodnje leto nosil dres te ruske ekipe. V ruski ekipi niso želeli razkriti ostalih podrobnosti pogodbe.

29-letni Špilak se je v tem letu izkazal s številnimi odličnimi dosežki. Največji je skupna zmaga na dirki Po Švici, osvojil pa je tudi skupno drugo mesto na dirki Po Romandiji in skupno tretje na dirki Pariz-Nica. Njegovi uspehi se poznajo tudi pri uvrstitvi na jakostni lestvici svetovne turneje Mednarodne kolesarske zveze, na kateri se je povzpel na peto mesto.

»Čudno bi bilo, če se ne bi odločil za podaljšanje pogodbe. Ekipa me je dobro sprejela in imam podporo sotekmovalcev, v ekipi pa tudi cenijo moje delo. Svobodno se lahko osredotočim na svoje cilje, ki so ambiciozni. Čutim, da še nisem dosegel svojega najvišjega nivoja. Mislim, da so pred menoj še številne lepe stvari. Vesel sem, da sem že zdaj podaljšal pogodbo, tako da se lahko popolnoma osredotočim na naslednje dirke,« je pojasnil Špilak, ki se je Katjuši pridružil leta 2012.

Simon Špilak je svojo kariero začel leta 2005 pri klubu Krka-Adria Mobil, pred prihodom h Katjuši pa je bil še član Lampreja (2008-2011).