Štangelj bo glavni športni direktor nove kolesarske ekipe

Slovenski kolesarski selektor se k Bahrainu Meridi seli iz Astane, pri kateri je bil pet let športni direktor.

Objavljeno
23. avgust 2016 16.59
bsa*Stangelj
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski kolesarski selektor Gorazd Štangelj je, kot poroča STA, pred novim velikim izzivom. V prihodnji sezoni bo namreč opravljal funkcijo glavnega športnega direktorja novonastale profesionalne ekipe Bahrain Merida, potem ko je zadnjih pet let kot športni direktor deloval pri Astani, pred tem pa za kazahstansko ekipo tudi tekmoval.

»Takoj sem bil navdušen nad idejo ustanavljanja novega moštva. To je svojevrsten izziv, prepričan sem, da bomo uresničili zastavljene cilje. Kolesarstvo se je močno razvilo. Prihaja novo obdobje, ki potrebuje nove, mlade voditelje. Veselim se dela z našo mlado ekipo in s sodelavci, s katerimi sem svojčas kolesaril. Dobro se poznamo in si popolnoma zaupamo,« je ob imenovanju pojasnil Štangelj, ki bo imel prvega ekipnega zvezdnika v Italijanu Vincenzu Nibaliju, zmagovalcu vseh treh največjih večetapnih dirk, letos drugič Gira.

Ob njem bo lahko računal tudi še na dvakratnega italijanskega prvaka na cestni dirki Giovannija Viscontija in njuna rojaka, lanskega zmagovalca etape na Giru Manueleja Boara. Večino ekipe bodo verjetno sestavljali zdajšnji člani Lampre-Meride, saj se je italijanska zasedba, pri kateri si kruh služijo tudi Marko Kump, Jan Polanc, Luka Pibernik in Matej Mohorič, združila z bahrajnskim projektom. Štangelj verjame, da bo še naprej lahko opravljal vlogo slovenskega reprezentančnega selektorja.