Štart Toura se vrača v Francijo

Štart dirke po Franciji leta 2018 bo na otoku Noirmoutier in prehodu, ki ga povezuje s kopnim.

Objavljeno
28. februar 2017 15.50
TOPSHOT-CYCLING-ABU DHABI-TOUR
N. Gr.
N. Gr.

Pariz - Organizatorji dirke po Franciji že nekaj let štart rumene pentlje in še vsaj eno etapo organizirajo izven Francije, saj to prinaša velik dobiček in pripomore k globalni popularnosti največje kolesarske dirke na svetu. Tokrat se je ASO odločil, da bo počastil francoske navijače s spektakularnim štartom Toura 2018 na otoku Noirmoutier v pokrajini Vendee

Ta pokrajina je štart dirke po Franciji gostila že leta 2018. Bolj kot sam otok - v spominu je še vedno čudovito prizorišče štarta lanske dirke po Franciji na otoku Mont Saint-Michel - bo štart spektakularen zaradi dolgega nasipa, ki celino povezuje z otokom. 

Dirka se tokrat ne bo začela s prologom ali z ekipnim kronometrom, že prvi in drugi dan bosta na vrsti dve ravninski etapi, kjer se bodo za rumeno majico udarili šprinterji. Tretji dan pa pride težko pričakovani ekipni kronometer, ki se je v preteklih letih že večkrat izkazal za zelo pomembnega in nekaterim izmed največjih favoritov dodobra pokvaril načrte. 

Iz pokrajine Vendee prihaja eden najbolj prepoznavnih francoskih kolesarjev zadnjih dveh desetletij Thomas Voeckler, ki pa ga na štartu dirke 2018 ne bo, saj se bo po letošnjem Touru upokojil.