Tanja Žakelj sezono končala kot skupno tretja

Na finalu svetovnega pokala gorskih kolesark v olimpijskem krosu je Blaža Klemenčič zasedla 9., Tanja Žakelj pa 19. mesto.

Objavljeno
24. avgust 2014 19.22
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Meribel - Švicarska gorska kolesarka Jolanda Neff je sezono svetovnega pokala v olimpijskem krosu v Franciji končala v slogu celega leta - z zmago, s katero je le še potrdila tudi skupno lovoriko. Tanja Žakelj, ki je bila vse do zadnjega v igri za končno drugo mesto, se je tokrat po neposrečenem nastopu dokopala do 19. mesta (+ 6:14), s čimer pa je sezono vendarle sklenila kot skupno tretja.

Neffova je svetovni pokal osvojila že pred finalno preizkušnjo, za njenim hrbtom pa sta se Žakljeva in Catharine Pendrel udarili za končno drugo mesto. Uspešnejša je bila Francozinja, ki je bila tokrat četrta, skupaj pa je vknjižila 940 točk, medtem ko je naša šampionka končala na tretjem mestu z 856 točkami.

»Tokratna dirka je bila nekaj posebnega, že od začetka nisem našla pravih občutkov. Nisem zadržala stika z najboljšimi niti nisem dobro pospeševala, moje noge tokrat niso bile prave, dihanje pa je bilo nekoliko oteženo zaradi višine,« je preizkušnjo orisala Žakljeva.

V Meribelu je bila iz slovenskega dvojca sicer prepričljivejša Blaža Klemenčič, ki je zasedla deveto mesto (+ 3:10), v skupnem seštevku pa je v svojo malho nabrala 645 točk, kar je zadostovalo za dvanajsto mesto.