Tudi Cancellara predčasno končal Tour

Švicarski veteran Fabian Cancellara se je odločil za umik s Toura, saj želi privarčevati moči za OI v Riu.

Objavljeno
21. julij 2016 00.47
France Cycling Tour de France
M. Ž.
M. Ž.

Pariz - Švicarski kolesar Fabian Cancellara (Trek) je po današnji 17. etapi dirke Po Franciji sporočil, da se predčasno umika, saj želi privarčevati moči za prihajajoče olimpijske igre v Riu de Janeiru.

35-letni veteran je nastopil na svojem zadnjem Touru, saj bo po koncu sezone zaključil kariero, tako da je njegov končni izkupiček s te dirke sedem etapnih zmag.

»To ni bila lahka odločitev, vendar čutim, da je bila pravilna. Nerad se umikam z dirke, še posebej za to, ker je naš glavni adut za zmago na drugem mestu skupnega seštevka. Pred nami je še nekaj zahtevnih etap, na katerih bi imel le manjšo vlogo, zato smo se odločili, da odstopim. To je bil zame zelo težak in stresen Tour. Sem zelo utrujen in če želim na olimpijskih igrah doseči dober rezultat, se moram spočiti. Tour mi je v zadnjih dvanajstih letih dal zelo veliko, zato sem svojo odločitev sprejel šele po tehtnem premisleku. Današnja etapa je bila zame zelo čustvena in dejstva, da so bili to moji zadnji kilometri na tej dirki, ne bo lahko sprejeti. Prirediteljem bi se rad zahvalil za vsa ta leta in darilo, ki so mi ga dali na moji zadnji etapi. Svoji ekipi, še posebej Bauku Mollemi, želim veliko sreče na zadnjih štirih etapah,« je ob umiku z dirke povedal Cancellara.

Pred Švicarjem se je za enako potezo odločil tudi Britanec Mark Cavendish (Dimension Data), ki je prav tako želel privarčevati moči za olimpijske igre.

Na dirki Po Franciji je pred zadnjimi štirimi etapami v najboljšem položaju Britanec Chris Froome (Sky), na drugem mestu je Nizozemec Bauke Mollema iz Treka (+2:27), na tretjem pa Britanec Adam Yates iz Orice (+2:53).