Tudi Koren na Touru

Že sedmič v karieri bo na kolesarski dirki Po Franciji nastopil izkušeni slovenski pomočnik Kristijan Koren.

Objavljeno
28. junij 2016 14.59
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Na kolesarski dirki Po Franciji ne bodo nastopili le trije, temveč štirje slovenski kolesarji. Ekipa Cannondale je namreč v svojo ekipo uvrstila tudi Kristijana Korena, izkušenega mačka in cenjenega pomočnika, ki je v karieri »zavezal« že šest francoskih pentelj.

Glavni adut ekipe za skupni seštevek bo sicer Pierre Rolland, veliko pa stavijo tudi na obetavnega Lawsona Craddocka, ki bo sicer na Touru prvič. V moštvu bodo sicet tudi Matti Breschel, Ramunas Navardauskas, Sebastian Langeveld, Alex Howes, Dylan Van Baarle in Tom-Jelte Slagter. »Ekipo bomo postavili okrog Rollanda, program letošnjega Toura namreč zelo ustreza njegovim 'dizelskim' kvalitetam. Morda ni najbolj eksploziven kolesar, lahko pa veliko pokaže v zadnjem delu, ko se bo Tour tudi odločal. Prepričan sem, da bo marsikoga presenetil,« je o 29-letnem francoskem kolesarju dejal športni direktor Jonathan Vaughters.

Ob Korenu bodo 2. julija na štartu v Mont-Saint-Michelu tudi Luka Pibernik, Jan Polanc (oba Lampre) in Borut Božič (Astana).