Tudi na kolesu v izločilne boje: Flisar v finalu svetovnega prvenstva

Skozi kvalifikacije kolesarskega štirikrosa so na SP v Val di Soleju napredovali štirje Slovenci. Monika Hrastnik šesta.

Objavljeno
09. september 2016 00.13
Š. Ro.
Š. Ro.

Val di Sole - Še drugo leto zapored je odlični slovenski smučar Filip Flisar nastopil tudi na kolesarskem svetovnem prvenstvu. V štirikrosu se je tudi prebil skozi današnje kvalifikacije in bo v izločilnih bojih nastopil v petkovem finalu.

Flisar letos sicer na BMX kolesu ni tekmoval toliko kot lani, vseeno pa je znova dokazal dobro pripravljenost in se s 15. časom kot najboljši Slovenec uvrstil v nadaljevanje. V kolesarski različici njegove smučarske discipline je za najhitrejšim Čehom Tomašom Slavikom je zaostal 2,597 sekunde. Kakšno mesto bo skušal pridobiti še v četverobojih, v katere so napredovali tudi državni prvak Urban Rotnik na 17. mestu, Mitja Ergaver kot 21., Kevin Berginc s 26. in Matija Stupar s 27. mestom. Na 40. mestu je končal Matej Stapič, ki je edini od Slovencev ostal brez izločilnih bojev 32 najboljših.

Pri dekletih se je s šestim mestom izkazala edina Slovenka Monika Hrastnik. S progo je najhitreje opravila branilka naslova svetovne prvakinje Nizozemka Anneke Beerten. Edina Slovenka, lani četrta na SP v Val di Soleju v tej disciplini, je zaostala za 4,090 sekunde.