Kolesarske novice: Valverdeju zgodovinska četrta zmaga na Valonski puščici, Cavendishu etapa na Hrvaškem

Španec Alejandro Valverde je četrtič v karieri zmagal na Valonski puščici. Cavendish dobil etapo na Hrvaškem.

Objavljeno
20. april 2016 16.42
Posodobljeno
20. april 2016 16.55
CYCLING-BEL-FLECHE-WALLONNE
M. Ž.
M. Ž.

Bruselj - Španski kolesar Alejandro Valverde (Movistar) je z odlično izpeljalnim napadom slavil na tradicionalni kolesarski dirki Valonska puščica.

35-letni Valverde je četrtič v karieri zmagal na tej dirki in postal prvi kolesar s tem dosežkom (2006, 2014, 2015, 2016).

Španec je na dirki čakal na zaključni vzpon na Mur de Huy in v zaključku strl odpor konkurence. Drugo mesto je osvojil Francoz Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step), tretje pa Irec Daniel Martin (Etixx-Quick-Step). Slovenski predstavnik Jan Polanc (Lampre-Merida) je osvojil 111. mesto (+5:58).

»To je res moja dirka. Bil sem bolj nervozen kot običajno, čutil sem, da se mi ponuja lepa priložnost. Bil sem pravi ob pravem času, hvala pa tudi moji ekipi, ki mi je omogočila napad,« je bil zadovoljen Valverde.

Cavendishu druga etapa na Hrvaškem

Britanec Mark Cavendish (Dimension Data) je zmagovalec dolge druge etape dirke Po Hrvaški, na kateri so kolesarji prevozili 240 kilometrov dolgo pot med Plitvicami in Splitom.

Cavendish si je etapno zmago priboril v ciljnem šprintu, v katerem je premagal Italijana Giacoma Nizzola (Trek-Segafredo) in Avstralca Marka Renshawa (Dimension Data).

Mark Cavendish je z zmago prevzel vodstvo na dirki (11:00:27), drugi je Giacomo Nizzolo (isti čas), tretji pa Mark Renshaw (+0:10).

Henao tri mesece ne bo tekmoval

Kolesarska ekipa Sky je zaradi sumljivih dopinških testov za tri mesece z dirk umaknila svojega kolumbijskega člana Sergia Henaa. Kot so poudarili v ekipi, Henao ni bil pozitiven na testu, ampak so ga umaknili iz preventivnih razlogovo:

»Za to potezo smo se odločili bolj zaradi skrbi, kot pa da bi hoteli Henaoa kaznovati. Teste smo naredili po njegovem prihodu s treninga v Kolumbiji, ker je tam treniral na visoki nadmorski višini, bi bil lahko to razlog za nepravilnosti. V preteklosti smo na tak način že postopali, mislimo, da je to dobro za Sergia in za kolesarstvo, ki se želi očistiti. Vsekakor pa verjamemo našemu kolesarju in mu povsem zaupamo,« so svojo odločitev pojasnili pri Skyju.

Rezultati dirke (196 km)

1. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 4:43:57

2. Julian Alaphilippe (Fra/Etixx-Quick-Step)

3. Daniel Martin (Irs/Etixx-Quick-Step)

4. Wouter Poels (Niz/Sky) +0:04

5. Enrico Gasparotto (Ita/Wanty-Groupe Gobert) +0:05

6. Samuel Sanchez (Špa/BMC)

7. Michael Albasini (Švi/Orica-GreenEdge)

8. Diego Ulissi (Ita/Lampre-Merida)

9. Warren Barguil (Fra/Team Giant-Alpecin)

10. Rui Costa (Por/Lampre-Merida)

...

111. Jan Polanc (Slo/Lampre-Merida) +5:58