Van Garderen bo svojo sezono začel v Murcii

Ameriški kolesar Tejay van Garderen je okreval po zlomu ramena in se bo v soboto udeležil dirke Po Murcii.

Objavljeno
10. februar 2016 11.35
Posodobljeno
10. februar 2016 11.56
CYCLING-FRA-TDF2015
M. Ž.
M. Ž.

Murcia - Ameriški kolesar Tejay van Garderen (BMC) je popolnoma okreval po lanskem zlomu ramena in se bo v soboto udeležil enodnevne dirke po Murcii, kar bo njegova prva dirka v tej sezoni.

27-letni Američan jo je lani hudo skupil na dirki Po Španiji, kjer si je osmi etapi zlomil ramo in moral počivati šest mesecev, zdaj pa je pripravljen, da se vrne med aktivne kolesarje.

Van Garderen je zadnje tri sezone začel izven Evrope, udeležil se je dirke Po San Luisu in dirke po Omanu, kjer je zadnji dve leti dvakrat končal na drugem mestu, tokrat pa bo njegova prva dirka v tem letu v Evropi.

»Odločitev, da sezono začnem v Španiji, sem sprejel iz več razlogov. V zadnjih dveh sezonah je bilo moje prvo prizorišče Oman, zdaj pa smo se odločili, da najprej nastopim v Evropi, tako zaradi časovnega pasu kot tudi klime. Na evropskih dirkah bo močna konkurenca in tako bom lahko sezono začel na pravi način,« je povedal Van Garderen.

Ameriški kolesar se bo po sobotni dirki kmalu lotil tudi svoje prve večetapne dirke, saj bo nastopil na dirki Ruta del Sol, ki bo potekala med 17. in 21. februarjem.