VN Kranja Madžaru Kusztorju, Katrašnik četrti

Že 47. izvedba kolesarske velike nagrade Kranja, Memoriala Filipa Majcna, se je razpletla z zmagoslavjem tujcev.

Objavljeno
02. avgust 2015 19.59
kolesarji
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kranj - Že 47. izvedba kolesarske velike nagrade Kranja, Memoriala Filipa Majcna, se je razpletla s popolnim zmagoslavjem tujcev. Krožno, 115,5 kilometra dolgo preizkušnjo je dobil Madžar Peter Kusztor, član moštva Amplatz, ki je imel med tremi ubežniki največ moči. Najbolj sta mu med 86 udeleženci za ovratnik dihala Italijan Mattia de Marchi in Hrvat Matija Kvasina. Med Slovenci se je s četrtim mestom mestom izkazal član domače Save Gašper Katrašnik, ki je dobil šprint glavnine. V Kranju sicer ni bilo nobenega domačega kolesarja, ki si kruh služi pri kateri od tujih ekip najvišje ravni, je pa nastopilo nekaj tekmovalcev, ki nosijo majice avstrijskih ekip, na čelu z lanskim zmagovalcem Janom Tratnikom.

»Škoda, le malo je zmanjkalo. Vselej želim pobrati največ, kar je možno, torej zmagati, tokrat se žal ni izšlo, čeravno je tudi četrto mesto zame kot mladega kolesarja lep uspeh. Glavnini je zmanjkalo nekaj metrov, da bi ujela trojico ubežnikov, ulovili smo jo domala na ciljni črti. V šprintu sem se počutil močnega, sicer nisem vedel, kjer je Marko Kump, a sem prepričan, da bi zmagal, če bi ubežnike ulovili. Žal je imela Adria Mobil kot najmočnejša zasedba dva kolesarja spredaj, tako da ni imela interesa loviti ubežnikov. Podobno je bilo s še nekaterimi drugimi ekipami, tako da sami nismo mogli storiti več, kot smo. Pred dirko nisem imel rezultatskih ambicij, saj konkurence nisem poznal, zdaj pa lahko rečem, da sem zadovoljen,« je za STA poudaril Katrašnik.

Po letošnjih dosežkih sodeč je bila favorit novomeška Adria Mobil, a je naposled ostala praznih rok, če izvzamemo zmago Klemena Štimulaka v seštevku letečih ciljev. Bil je tudi eden od petih tekmovalcev, ki so ušli v enajstem od 35 krogov, ob sebi je imel še klubskega kolega Jona Božiča. Vendar pa je najprej omagal Klemen in v zadnjem krogu še Jon. »Ne moremo vselej dirkati za Kumpa, Primoža Rogliča in druge izkušenejše kolesarje. Tokrat smo priložnost ponudili mladim, a se ni izšlo. Slabši dosežek je verjetno posledica neizkušenosti, a dobra šola za naprej,« je pojasnil Srečko Glivar, ki je v novomeški vrsti zamenjal Boštjana Mervarja, ki je na dopustu.