Viciosu tretjič VN Miguel Induarina, Špilak 15.

Na dirki za VN Limburga je svojo prvo zmago v profesionalni konkurenci osvojil Švicar Stefan Küng. Bole 12.

Objavljeno
04. april 2015 20.34
CYCLING-JPN
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Maastricht - Švicar Stefan Küng je na 42. klasični dirki za VN Limburga zabeležil svojo prvo zmago v profesionalni konkurenci. Kolesar BMC Racing teama, ki je bil odličen v konkurenci mlajših kategorijah, med drugim je v kronometru mlajših članov lani osvojil tretje mesto, je po pobegu unovčil svoje kronometrske sposobnosti in sam prišel na cilj.

Na 198 kilometrov dolgi preizkušnji je bil drugi Poljak Marcej Paterski, za Švicarjem je zaostal 27 sekund, z istim zaostankom je tretje mesto zasedel Belgijec Dylan Teuns.

Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice), edini slovenski predstavnik, je zaostal minuto in dve sekundi, zasedel pa je 12. mesto.

Vicioso tretjič dobil VN Miguela Induraina

Španec Angel Vicioso je zmagovalec kolesarske dirke za veliko nagrado Miguela Induraina. Sedemintridesetletni veteran ekipe Katjuša je zahtevno, 192,7 kilometra dolgo dirko dobil že tretjič, a prvič po 13 letih, saj je bil zmagovalec leta 2001 in 2002.

Na dirki so sicer povsem prevladovali domači kolesarji, saj je drugo mesto zasedel Ion Izagirre, tretje Benat Intxausti. Prvi je dvoboj z Viciosom izgubil v zadnjih metrih, drugi pa že nekoliko prej, zaostal je dve sekundi.

Med prvo deseterico je bilo še pet Špancev, med njimi tudi prvi favorit in lanski zmagovalec Alejandro Valverde, ki na zadnjem vzponu ni imel dovolj moči, da bi sledil najmočnejšim, tako da se je moral zadovoljiti s petim mestom. Pred njim se je uvrstil še Kolumbijec Janier Acevedo (poleg Aceveda se je med prvih 12 od tujcev uvrstil le še Nizozemec Tom-Jelte Slagter, in sicer na deveto mesto).

Zmagovalec dirke leta 2013 Slovenec Simon Špilak je tokrat zasedel 15. mesto, za Viciosom, moštvenim kolegom pri Katjuši, je zaostal točno minuto. Še 44 sekund je bil večji zaostanek drugega slovenskega kolesarja Mateja Mohoriča, ki je zasedel 22. mesto.