Vosovi tretji evropski naslov, Batageljeva 32.

Edina slovenska tekmovalka Polona Batagelj je zasedla 32. mesto.

Objavljeno
05. avgust 2017 23.05
DENMARK-CYCLING/
A. V., STA
A. V., STA
Herning - Nizozemska kolesarka Marianne Vos je tretjič v karieri osvojila naslov evropske prvakinje. Po zmagah leta 2006 in 2007 je bila 30-letna Nizozemka najhitrejša tudi na prvenstvu v Herningu in olimpijskemu naslovu in trem naslovom svetovne prvakinje dodala še eno vredno lovoriko.

To je bil tudi nekakšen obliž na rane, ki jih je dobila po poškodbi, zaradi zlomljene ključnice ni mogla napasti četrte zmage na Giru.

Na 120,6 kilometra dolgi progi, ki je bila sicer ravninska, a jo je otežil močan veter v prsi, je Vosova skupaj s še šestimi kolesarkami glavnini ušla 30 kilometrov pred ciljem, štiri tekmovalke so do konca odpadle, Vosova pa je v ciljnem sprintu premagala Italijanko Giorgio Bronzini in Rusinjo Olgo Zabelinsko.

"Imela sem odlično podporo ekipe, danes smo bile res močne. Čutile smo nekaj pritiska, a smo ga obvladale in zdaj se lahko veselimo. Veliko sem poskušala z napadi, na koncu mi je uspelo priti v ubežno skupino, v kateri so bile močne tekmovalke," je po zmagi dejala Vosova.

Glavnina je za najboljšimi tremi zaostala 15 sekund, v njej pa je v cilj prišla tudi edina slovenska tekmovalka Polona Batagelj, zasedla je 32. mesto.