Vsi stavijo na Norvežana Kristoffa

Pomladne kolesarske dirke tudi s Slovenci: Simonom Špilakom, Luko Mezgecem, Kristjanom Korenom.

Objavljeno
18. marec 2016 19.38
Vito Divac
Vito Divac

Milano – »La Primavera, La classicissima, Milano–Sanremo ...,« so tri najbolj znana imena najdaljše pomladanske »dirke-spomenika«, ki povedo domala vse o preizkušnji, s katero se začenja serija osmih enodnevnih dirk WorldToura v Italiji, Belgiji, Franciji in na Nizozemskem. Na vseh bodo nastopili slovenski kolesarji.

Lanskega zmagovalca, Nemca Johna Degenkolba, letos ne bo, ker še okreva po hudi poškodbi v prometni nesreči. Favorit številka 1 je tako lani drugouvrščeni Norvežan Alexander Kristoff, katerega pomočnik bo Simon Špilak. Prekmurec v dresu Katjuše je v dobri formi, zanimivo pa bo videti, kako bo krmaril v karavani, v kateri so favoriti tudi kolesarji njegovega tekmovalnega prereza. Tudi drugi veliki favorit – Avstralec Michael Matthews (Orica) – ima ob sebi Slovenca. Luka Mezgec meni, da je v dobri formi in nestrpno pričakuje prvo dirko. Kristjan Koren (Cannondale) bo imel tri kapetane.

V krogu za zmagovalni oder so še Greg Van Avermaet (BMC), svetovni prvak Peter Sagan (Tinkoff) in Fabian Cancellara (Trek), sicer zmagovalec prve letošnje italijanske klasike Strade Bianche.