Žiga Pandur se poslavlja od kolesarstva

Slovenski tekmovalec v gorskokolesarskem spustu Žiga Pandur končuje tekmovalno kariero. 

Objavljeno
08. november 2017 22.28
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Žiga Pandur, dolgoletni član slovenske reprezentance in eden najhitrejših slovenskih tekmovalcev v spustu z gorskimi kolesi v zadnjih letih, je pri 26 letih končal pot tekmovalca na najvišji ravni. Kolesa ne bo dal na stran, saj mu kolesarskih izzivov ne manjka.

»Po osmih letih dirkanja z gorskimi kolesi na najvišji ravni sem se odločil, da neham dirkati. Še vedno sem strasten in motiviran do gorskega kolesarstva kot na začetku, ko sem začel, toda s časom so se prioritete spremenile in čutim, da je pravi čas, da zaključim to poglavje in začnem novega,« je med drugim na družbenem omrežju Facebook zapisal Pandur.

Opozoril je, da je imel vzpone in padce, zmage in slabe dirke, med slednje zagotovo sodi grd padec junija 2016 na tekmi svetovnega pokala, ko je utrpel številne poškodbe, po nesreči pa ni več našel stika z najhitrejšimi na svetu. Še vedno ima v lasti najboljši slovenski moški dosežek na svetovnih prvenstvih, ko je bil 24. v Andori leta 2015.

Celotno kariero je preživel v dresu Rajda oziroma Unior Tools Teama, pri katerem je v zadnjih letih vodil številne delavnice. »To ni slovo, videli se bomo nekje na kolesu in tudi na dirkah, toda naslednjič bom na strani gledalca,« je zaključil Pandur.