32 točk Dončića in Randolpha premalo za Realovo zmago (VIDEO)

Maccabi Tel Aviv je zmagal z 90:83, Luka najboljši strelec in Anthony najboljši skakalec pri poražencih.

Objavljeno
10. november 2017 10.46
J. P.
J. P.

Tel Aviv - Čeprav sta bila slovenska košarkarska reprezentanta v majici Reala sinoči vnovič razpoložena - Luka Dončić je bil najboljši strelec in Anthony Randolph najboljši skakalec moštva -, je moral madridski kolektiv v šestem dvoboju evroligaške sezone drugič (zapovrstjo) na kolena, na gostovanju v Izraelu je namreč pred 11.060 gledalci priznal premoč Maccabiju Tel Avivu, ki je bil kljub slabšemu začetku boljši z 90:83, s čimer je vpisal četrto zmago in je zdaj poravnan z Realom. 

Mladi fenomen Dončić je v 32 minutah na parketu vpisal 19 točk (prosti meti 7:8, za dve 3:7, trojke 2:7), dodal pa še po šest skokov in asistenc ter po eno ukradeno žogo in blokado, kar je zadostovalo za statistični indeks 30. Američan s slovenskim potnim listom Randolph pa je bil v 34 minutah blizu dvojnemu dvojčku za 13 točk (prosti meti 2:2, za dve 4:9, trojke 1:4) in devet skokov, obenem pa zmogel še dve blokadi ter po eno podajo in pridobljeno žogo. V zmagovalni vrsti se je Američan Deshaun Thomas ustavil pri 21 točkah.

Tudi drugi (zaenkrat še) španski predstavnik Barcelona je klecnil, le da celo pred domačim avditorijem v Blaugrani. Turški Anadolu Efes, ki se je v šestem poskusu vendarle dokopal do prve zmage v sezoni, je bil po zaslugi živahnega uvoda boljši z 89:85, Edo Murić v enajstih minutah strelske statistike ni obogatil, je pa zbral en skok. Pri zmagovalcih je Vladimir Štimac prispeval 22, Ricky Ledon in Errick McCollum pa po 21 točk, pri poražencih je strelsko izstopal Kevin Seraphin (19).