ABA: Alen Omić MVP kola

Olimpijin center je z 29 točkami, 10 skoki ter po eno blokado in ukradeno žogo postal prvi zmaj s tem priznanjem v sezoni.

Objavljeno
10. marec 2015 15.01
Košarka Olimpija Igokea
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Prav veliko razlogov za zadovoljstvo po porazu košarkarjev Uniona Olimpije v 24. kolu regionalne lige ABA na gostovanju pri Szolnoku (99:106 po podaljšku) v ljubljanskem taboru kajpak niso mogli imeti, majhno uteho pa jim vendarle predstavlja dejstvo, da so imeli prvič v sezoni v svojih vrstah najkoristnejšega igralca (MVP) kola. To je bil z indeksom 40 mladi center, 217 centimetrov visoki reprezentant Alen Omić, ki je postal šele tretji igralec v sezoni (po Nikoli Jokiću in Dejanu Musliju) z indeksom 40+.

Ljubljančani, ki jih je nedavno prevzel Memi Bečirovič, so s porazom ostali brez slehernih možnosti za preboj na sklepni turnir četverice lige ABA, in to kljub odličnemu prispevku razigranega 22-letnega Omića, ki je v 32 minutah na parketu prispeval 29 točk ob mirnem izvajanju prostih metov (7:9) in predvsem izjemni natančnosti pri poskusih za dve točki (11:12). Prispeval je še deset skokov (sedem v obrambi in tri v napadu) ter po eno blokado in ukradeno žogo, s čimer si je torej zaslužil naziv MVP kola.