ABA: Crvena zvezda skozi šivankino uho

Beograjsko moštvo, pri katerem si kruh služi Jaka Blažič, ostaja neporaženo tudi po 19. kolu lige ABA.

Objavljeno
27. januar 2015 00.13
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Podgorica - Košarkarji Crvene zvezde so bili v 19. kolu regionalne lige ABA zreli za prvi poraz v sezoni. V derbiju vodilnih moštev so se namreč z gostovanja pri Budućnosti le stežka vrnili s polnim plenom, naposled so se le veselili zmage s 77:76, s katero so se še učvrstili v vodstvu. Budućnost s štirimi porazi še naprej drži drugo mesto.

Tik pred koncem je črnogorski predstavnik še vodil s 76:74, nato pa sta zadeti prosti met Marcusa Williamsa in uspešen poskus Nikole Kalinića tehtnico nagnila na stran Crvene zvezde. V zadnjih izdihljajih je Američan v domačem moštvu James Richard Reynolds, sicer najučinkovitejši mož Budućnosti z 18 točkami, še poskusil iz obupa z metom za tri, a ni bil uspešen.

Pri zmagovalcih so se strelsko izkazali trije tujci: Američan Williams je prispeval 19 točk, njegov rojak Charles Jenkins 17, Nemec Maik Zirbes pa 18. Manj razigran pa je bil slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki je štirikrat poskusil za dve točki, a vselej zgrešil, je pa v 19 minutah na parketu zbral po en skok in izgubljeno žogo.