Adecco pokal: Srbi zadali drugi poraz četi Božidarja Maljkovića

Slovenski košarkarji so na zadnji prijateljski tekmi na turnirju v Stožicah klonili proti Srbiji s 80:75.

ned, 05.08.2012, 18:26; spremenjen: 20:03

Dvorana Stožice, gledalcev 1500, sodniki: Petek, Majkič, Gajšek (vsi Slovenija),

Slovenija: Rojc 6 (4:5), Murić 2, Blažič 11 (6:10), Nachbar 2, Zupan 7 (2:2), Balažič 13 (2:2), Lorbek 9, Krušič 7 (3:5), Dragić 18 (3:5).

Srbija: Teodosić 2, Tepić 7 (2:2), Rašić 8 (2:2), Bjelica 7, Ilić 4, Savanović 9, Anđušić 2 (2:2), Erceg 5 (2:2), Mačvan 8 (6:10), Nedović 15, Štimac 6 (2:5), Lučić 7.

Prosti meti: Slovenija 22:31, Srbija 16:23.

Met za tri točke: Slovenija 5:21 (Dragić, Lorbek, Balažič, Blažič, Zupan), Srbija 10:23 (Nedović 3, Rašić 2, Tepić, Bjelica, Savanović, Erceg, Lučić).

Osebne napake: Slovenija 23, Srbija 31.

Pet osebnih: Krušič (38.).

Ljubljana - Slovenski košarkarji so pripravljalni turnir Adecco v Ljubljani končali s porazom proti Srbiji. Izkupiček varovancev selektorja Božidarja Maljkovića na treh prijateljskih tekmah sta dva poraza, še prvi dan z BiH, ter zmaga proti Hrvaški. Sredi tedna bo Slovenija odigrala še dve prijateljski tekmi na turnirju v Beogradu. V sredo proti Turčiji, naslednji dan pa s Srbijo ali Madžarsko.

Navkljub rezultatsko ne najbolj uspešnem izplenu si Slovenija za nastope na turnirju v Stožicah zasluži pozitivno oceno. Brez večine najboljših igralcev (Jaka Lakovič, Erazem Lorbek, Beno Udrih, Goran Dragić, Mirza Begić), ob izostanku poškodovanih Klemna Prepeliča in Uroša Slokarja ter v glavnem z mladimi, ki so se prvič znašli v osrednjih reprezentančnih vlogah, je prikazala zgledno borbenost, željo po zmagi in visoko raven motivacije ter bila z izjemo nekaj črnih minut proti Srbiji vsem ekipam enakovreden tekmec.

Tudi Srbija tako kot BiH in Hrvaška še nima zagotovljenega mesta na evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji. Od srede avgusta jo čakajo kvalifikacije, v katerih bo imel selektor Dušan Ivković na voljo praktično vse najboljše srbske igralce, ki bi se morali glede na prikazano v Ljubljani zlahka prebiti do vsaj drugega mesta v skupini z Izraelom, Estonijo, Slovaško, Črno goro in Islandijo, piše STA.

Slovenija je proti Srbiji nastopila še dodatno oslabljena, saj je poleg Uroša Slokarja, ki ima težave s poškodbo, tekmo izpustil še drugi visoki slovenski igralec Gašper Vidmar, ki je na tekmi proti Hrvaški dobil udarec v koleno. Vseeno so se slovenski fantje dobro kosali s favoriziranim tekmecem. Domen Lorbek in Zoran Dragić sta v prvem polčasu skrbela, da se Srbija ni odlepila na previsoko razliko, če bi se izognili črnim minutam ob koncu tretje četrtine in na začetku zadnje, pa bi lahko Slovenci morda iztržili še kaj več od zgolj častnega poraza.

Srbija je med 26. in 33. minuto naredila delni izid 22:6 in od 52:46 prišla na 79:61. Visoka razlika jo je nekoliko uspavala, motivirani slovenski igralci pa so izkoristili priložnost in tekmo zaključili s delnim izidom 14:1.

Zoran Dragić je bil z 18 točkami (met iz igre 7:11, 5 skokov) prvi strelec tekme. Trinajst jih je zbral Jure Balažič, 11 Jaka Blažič, Matej Krušič pa je imel ob sedmih točkah še 11 skokov.

Pokal Adecco:

Slovenija - Srbija 75:80

BiH - Hrvaška (ob 20.45 uri)

Povezane novice

Adecco pokal: Slovenija presenetljivo gladko do zmage nad Hrvaško
4. avgust ob 22:54
Slovenska košarkarska reprezentanca je proti Hrvaški (83:76) vpisala prvo zmago na turnirju Adecco v Ljubljani.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se