Aldridge napovedal odhod v San Antonio

Sijajni krilni center LaMarcus Aldridge bo dres Portlanda očitno zamenjal za dres San Antonia.

Objavljeno
04. julij 2015 21.43
NBA/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Portland - Udeleženec zadnjih štirih tekem zvezd v ligi NBA LaMarcus Aldridge bo kot vse kaže postal ena glavnih zvezd prestopnega roka v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Devetindvajsetletni krilni center je na socialnem omrežju twitter napovedal svoj odhod v moštvo San Antonio Spurs.

»Z veseljem sporočam, da se vračam v domači Teksas in da bom član Spursov. Komaj čakam, da se pridružim ekipi ter da bom blizu mojim najdražjim,« je zapisal vsestranski košarkar, ki bo lahko formalno z novim klubom sklenil dogovor šele po 10. juliju.

Po poročanju portala ESPN se je z ostrogami že dogovoril za štiriletno pogodbo, ki mu bo navrgla več kot 80 milijonov dolarjev. Ameriški mediji še poročajo, da je Aldridga prepričal trener San Antonia Gregg Popovich, ki v zvezdniku vidu dostojnega naslednika za ostarelegaTima Duncana.

Eden najboljših visokih košarkarjev v ligi v Portlandu igra vse od leta 2006, posebej učinkovit pa je bil v zadnjih petih sezonah, ko je dosegal več kot 21 točk na tekmo. V lanski je bilo njegovo povprečje kar 23,5 točke in 10 skokov.

Za Aldridga so se zanimali tudi Los Angeles Lakers, Houston Rockets, Dallas Mavericks, Phoenix Suns, Toronto Raptors in Miami Heat.