Ameriški košarkarji z lahkimi tekmeci na OI

Olimpijski prvaki Američani bodo v skupinskem delu OI igrali z Venezuelo, Kitajsko, Avstralijo in dvema kvalifikantoma.

Objavljeno
11. marec 2016 19.22
M. Ž.
M. Ž.

Mies - V švicarskem mestu Mies so opravili žreb skupin v košarki za olimpijske igre v Riu de Janeiru, kjer bo košarkarski turnir potekal med 6. in 21. avgustom.

Ameriški košarkarji, ki bodo branili naslov prvakov, so dobili lahke tekmece. Ameriška selekcija se bo v skupini A pomerila z Venezuelo, Kitajsko, Avstralijo in dvema kvalifikantoma, medtem ko so bile v skupino B uvrščene Argentina, Brazilija, Litva in Nigerija, tem reprezentancam pa se bo pridružil še en kvalifikant.

Preostale udeležence olimpijskega turnirja bodo dali trije kvalifikacijski turnirji, ki bodo potekali med 4. in 10. julijem. V Beogradu bodo tekmovale reprezentance Srbije, Angole, Portorika, Japonske, Češke in Latvije, v Manili se bodo nastopili Turčija, Senegal, Kanada, Francija, Nova Zelandija in Filipini, v Torinu pa Grčija, Mehika, Iran, Tunizija, Hrvaška in Italija.

Izžrebali so tudi skupini za ženski del turnirja. V skupini A so Japonska, Brazilija in Avstralija ter še tri reprezentance, v skupini B pa Kanada, ZDA, Senegal, Srbija, manjkata pa še dve reprezentanci. Ženske se bodo v dodatnih kvalifikacijah merile v Nantesu med 13. in 19. junijem.

Žreb moških skupin za OI

Skupina A: ZDA, Venezuela, Kitajska, Avstralija, kvalifikant 1, kvalifikant 2

Skupina B: Argentina, Španija, Brazilija, Litva, Nigerija, kvalifikant 3

 

Žreb ženskih skupin za OI

Skupina A: Japonska, Brazilija, Avstralija, kvalifikant 1, kvalifikant 2, kvalifikant 3

Skupina B: Kanada, ZDA, Senegal, Srbija, kvalifikant 4, kvalifikant 5