Avstralci proti Zdovčevim fantom tudi z Baynesom

Avstralski selektor Andrej Lemanis že objavil seznam 12 igralcev za SP v Španiji, na njem tudi prvaka lige NBA in evrolige.

Objavljeno
29. julij 2014 09.24
sipic/kosarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Canberra - Avstralci, tekmeci slovenske košarkarske reprezentance v skupinskem delu septembrskega svetovnega prvenstva v Španiji, so pohiteli in že razkrili dvanajsterico igralcev, ki bodo njihove barve zastopali na letošnjem vrhuncu sezone. Malo znani in neuveljavljeni selektor Andrej Lemanis je sestavil zelo kakovostno ekipo na čelu z nespornim prvim zvezdnikom Aronom Baynesom, ki se ga slovenski ljubitelji košarke spomnijo kot nekdanjega igralca Uniona Olimpije, v minuli sezoni pa je z Ostrogami iz San Antonia osvojil celo šampionski prstan v ligi NBA.

Ob njem ima izkušnje z nastopanjem onkraj luže tudi Matthew Dellavedova (Cleveland Cavaliers), v prihodnji sezoni pa se bosta v NBA preizkusila še dva novinca: peto ime letošnjega nabora Dante Exum (Utah Jazz) in Cameron Bairstow (Chicago Bulls). Sedmerica reprezentantov si kruh služi v Evropi, najbolj znan je Joe Ingles, ki je z Maccabijem Tel Avivom v pretekli sezoni zmagal v evroligi, le en Lemanisov izbranec - član Adelaide 36ers Adam Gibson - pa nosi majico avstralskega kluba. Na seznamu je pogrešati Baynesovega soigralca pri San Antoniu Pattyja Millsa, ki bo moral prvenstvo izpustiti zavoljo poškodbe rame.

POSTAVA AVSTRALIJE ZA SP V ŠPANIJI

Aron Baynes (San Antonio Spurs)
Matthew Dellavedova (Cleveland Cavaliers)
Dante Exum (Utah Jazz)
Cameron Bairstow (Chicago Bulls)
Joe Ingles (Maccabi Tel Aviv)
Nathan Jawai (Galatasaray)
Brock Motum (Bologna)
Ryan Brekhoff (Bešiktaš)
Chris Goulding (Zaragoza)
David Andersen (Strasbourg)
Brad Newley (Gran Canaria)
Adam Gibson (Adelaide 36ers)