Ballmer se bo v celoti posvetil lastništvu kluba

Novi lastnik moštva košarkarske lige NBA Los Angeles Clippers je včeraj izstopil iz upravnega odbora Microsofta.

Objavljeno
20. avgust 2014 12.03
Clippers Ballmer Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Steve Ballmer, novi lastnik moštva košarkarske lige NBA Los Angeles Clippers, ki je na vroči stolček sedel namesto razvpitega ostarelega rasista Donalda Sterliga, se očitno namerava odslej posvetiti izključno športu, saj je včeraj sporočil, da izstopa iz upravnega odbora računalniškega giganta Microsofta, s čimer zaključuje 34-letno poklicno pot v uspešnem podjetju, pri katerem se je najbolj izpostavil v funkciji glavnega izvršnega direktorja.

Po slovesu bo magnat sicer obdržal 333,3 milijona Microsoftovih delnic, vrednih 15 milijard dolarjev, podjetju pa bo na voljo za vsakršno pomoč, predvsem pri strategiji. Upravni odbor Microsofta bo imel odslej deset članov, za zdaj ni načrtov za iskanje Ballmerjeve zamenjave.

Oseminpetdesetletni poslovnež je pred kratkim vendarle končal nekaj mesecev dolgo sago glede prisilne prodaje kuba, potem ko je komisar lige NBA Adam Silver aprila po rasistični aferi kaznoval dotedanjega lastnika Sterlinga - leta 1981 je klub kupil za pičlih 12,5 milijona dolarjev - z denarno kaznijo, izključitvijo iz lige in prodajo kluba.

Ballmer se je že predstavil navijačem, ob bok pa so mu stopili tudi trener Doc Rivers in zvezdniki iz igralskega kadra Chris Paul, Blake Griffin in DeAndre Jordan. »Nekatere stvari potrebujejo malce več časa za spremembe, a zdaj sem tu, zagnan in pripravljen na nove izzive,« je v Staples Centru poudaril sveži lastnik.