Begić zapušča Olimpijo in se seli v Španijo

Slovenski reprezentančni center Mirza Begić odhaja k Laboral Kutxi, kjer bo po vsej verjetnosti debitiral že jutri.

Objavljeno
19. november 2014 14.13
Košarka Olimpija Khimki
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Avanture Mirze Begića pri Unionu Olimpiji je sedaj dokončno konec. To je potrdil njegov zastopnik Enes Trnovčević, ki je za portal kosarka.si priznal, da se slovenski reprezentančni center seli k španskemu evroligašu Laboral Kutxi.

»Dogovor je praktično že sklenjen in Mirza je že na poti v Litvo. Za Laboral Kutxo bo igral na jutrišnji tekmi Evrolige z Neptunasom,« je za omenjeni spletni portal povedal Trnovčević in s tem potrdil tudi dejstvo, da se bodo Ljubljančani brez pomoči 221 centimetrov visokega centra morali znajti že nocoj, ko v Stožice prihaja turški Bešiktaš. Slovenski reprezentant se bo v Baskiji pridružil še enemu Slovencu Saši Vujačiću, zamenjal pa bo poškodovanega Justina Hamiltona.

Z odhodom odličnega 29-letnika so se že sprijaznili pri njegovem dosedanjem klubu. »Mirzi, ki se je znova izkazal kot odličen košarkar in pozitivna osebnost izven parketa, se v imenu kluba in navijačev iskreno zahvaljujemo za borbene predstave v zeleno-belem dresu ter mu v nadaljevanju kariere želimo obilo sreče in nikakor ne zapiramo vrat v prihodnosti,« so zapisali na uradni spletni strani ljubljanskega moštva.

Begić je pri Unionu Olimpiji sicer nastopal s tako imenovano odprto pogodbo, ki mu je v vsakem trenutku omogočala odhod iz kluba. V Ljubljani se je na začetku sezone odlično znašel in s svojimi predstavami izjemno pripomogel k odličnemu uvodu v sezono. V evropskem pokalu je v povprečju dosegal 14 točk, 4 skoke in 3,7 blokade na tekmo, v ligi Aba pa je bilo njegovo povprečje 9,8 točke, 5,8 skoka in 2,3 blokadi na srečanje.

»Ne glede odhod odličnega košarkarja, smo s sodelovanjem izredno zadovoljni, saj je bil vsak trening in vsaka tekma z Mirzo dodana vrednost za našo mlado ekipo, ki je v uvodu v sezono dosegla odličen rezultat tudi po njegovi zaslugi. Verjamemo, da je tudi klub igralcu pomagal do želene forme, tako da sta brez dvoma s sodelovanjem lahko zadovoljni obe strani. Klubska finančna situacija v tem trenutku ne dovoljuje nikakršnega povečanja proračuna za člansko ekipo. Ne glede na številne poskuse, konkurenčne ponudbe, ki bi si jo Begić zaslužil, nismo mogli pripraviti,« je ob odhodu Begića, ki je v Ljubljani igral zastonj, povedal direktor zmajev Matevž Zupančič.