Beno Udrih iz Miamija v Detroit

Izkušeni slovenski košarkar, dovčerajšnji soigralec Gorana Dragića pri Vročici, je bil brez službe zgolj tri dni.

Objavljeno
25. oktober 2016 01.53
SPO-BKO-BKN-PHILADELPHIA-76ERS-V-MIAMI-HEAT
J. P.
J. P.

Ljubljana - Izkušeni slovenski košarkar Beno Udrih očitno ni dolgo iskal novega delodajalca, potem ko je pred dnevi trener Vročice iz Miamija Eric Spoelstra potrdil, da nanj v prihodnje ne bo računal več, podobno kot tudi ne na še štiri druge igralce. Prekaljeni 34-letni Savinjčan se je moštvu lige NBA, pri katerem je bil soigralec Gorana Dragića, priključil lanskega novembra, po februarski poškodbi desne noge pa je moral pod nož. S klubom se je dogovoril za predčasno razdrtje pogodbe, a sredi avgusta podpisal novo, po koncu pripravljalnega obdobja pred začetkom skorajšnje sezone pa se je izkazalo, da zanj v ekipi ne bo več prostora.

Toda organizator igre, ki je onkraj luže v najmočnejšem ligaškem tekmovanju na svetu zbral skoraj 800 nastopov in tam zamenjal že sedem delodajalcev, ni dolgo iskal osmega. Po poročanju ameriških medijev je to po treh dneh »na cesti« postal član Detroita, pri katerem bo med drugim soigralec srbskega orjaškega centra, 221 centimetrov visokega Bobana Marjanovića. Klub se je zadnje lovorike v ligi NBA veselil v sezoni 2003/04, v minuli pa je za las ujel izločilne boje kot osmo moštvo vzhodne konference, nato pa v osmini finala brez zmage pokleknil pred poznejšimi zmagovalci, Konjeniki iz Clevelanda. Do okrevanja prvega organizatorja igre Reggieja Jacksona po poškodbi utegne Udrih dobiti kar nekaj minutaže.

»Spremljal sem večino moštev v ligi in se za Detroit odločil, ker ima še dovolj manevrskega prostora. Prepričan sem, da je pred njim boljša sezona kot prejšnja. Sezone se veselim, ne pričakujem pa ničesar posebnega. Delal bom to, kar počnem že vso kariero, torej pomagal soigralcem in ekipi do zmag,« je sedmi sili zaupal Udrih, ki naj bi se novim kolegom pridružil že v jutrišnjem uvodnem dvoboju sezone v Torontu.