Berločnik na čelu Petrola Olimpije

Na mestu predsednika ljubljanskega košarkarskega kluba je prvi mož Petrola zamenjal Janija Möderndorferja.

Objavljeno
04. julij 2017 15.00
J. P.
J. P.

Ljubljana - Prvi mož Petrola Tomaž Berločnik je na današnji volilni skupščini košarkarskega kluba Olimpija v Stožicah postal novi predsednik kolektiva, ki se bo odslej (najverjetneje) imenoval Petrol Olimpija. Na čelu državnega prvaka je nasledil Janija Möderndorferja, ki je najuspešnejšo slovensko košarkarsko zasedbo v zgodovini vodil zadnjih sedem let.

»Voditi najpomembnejši klub v državi je zame velika čast, a v isti sapi tudi odgovornost. Dolgo smo se s sponzorji usklajevali, kakšna naj bi bila nadaljnja pot Olimpije, ki je zdaj sestavljena v trden mozaik, še vedno pa nas čaka milijonska denarna sanacija. V prihodnjih letih bodo tudi športne ambicije večje, kot so zastavljene zdaj. Skupaj bomo Olimpijo vrnili tja, kjer je nekoč že bila,« je delegate nagovoril Berločnik, ki bo vodil tudi upravni odbor.

Novi predsednik (konec junija je dopolnil 49 let) je sicer univerzitetni diplomiran inženir strojništva in magister ekonomskih znanosti. Med drugim je bil že, kot poroča STA, predsednik uprave Donita Tesnita in družbe Istrabenz, na čelo Petrolove uprave so ga prvič imenovali 1. februarja 2011, od lanskega 1. februarja pa opravlja svoj drugi mandat.