Blažič in Nachbar uspešna, Begić ne

Slab učinek slovenske trojice v ligi prvakov: Jaka Blažič je prispeval sedem točk, Mirza Begić tri, Boštjan Nachbar nobene.

Objavljeno
06. marec 2015 00.30
BASKET-EURL-CRVENA ZVEZDA-MACCABI
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beograd - Košarkarji Crvene zvezde so prekinili niz treh zaporednih porazov v evroligi in v devetem kolu drugega dela v skupini pred domačimi navijači na kolena spravili branilca zmagovalne lovorike, Maccabi iz Tel Aviva (89:76). Dvoboj je bil poln preobratov, ob koncu tretje četrtine so gostje z delnim izidom 12:0 za kratko prevzeli vajeti v svoje roke in pobegnili za +6, a so jim Beograjčani vrnili še v večji meri in v zadnjem delu zmogli celo neverjetnih 20 točk zapored. Dvomov o zmagovalcu je bilo tedaj konec. Slovenski reprezentant Jaka Blažič je resda prispeval 7 točk, a ob zelo slabem metu (prosti meti 1:2, za dve 3:8, trojke 0:5), prispeval pa je še pet skokov in eno ukradeno žogo v 18 minutah.

Uspešna je bila tudi Barcelona, ki je s skalpom Panathinaikosa (81:77) vpisala že tretji zaporedni uspeh. Tudi ta obračun je bil poln nihanj in zasukov, Grki so bolje začeli, gostje pa z delnim izidom 12:0 na glavni odmor odšli z udobno zalogo desetih točk. Prednosti vse do zadnjega piska sirene niso več izpustili iz rok, pa čeprav se je Panathinaikos nekjakrat približal le na dve točki zaostanka. Boštjan Nachbar se v šestih minutah na parketu med strelce ni vpisal, le enkrat je neuspešno poskušal za dve, sicer pa vknjižil po dva skoka in asistenci ter eno ukradeno žogo.

Neuspešen je bil torej le center Laborala Kutxe Mirza Begić, ki se je skušal pred domačimi pristaši postaviti po robu moskovskemu CSKA, a je bil v svoji nameri neuspešen. Begić se je ustavil pri treh točkah, a ni niti ene prispeval iz igre, v statistiko pa je vpisal še po dva skoka in izgubljeni žogi ter eno asistenco v 12 minutah. Gostitelji so vrhunsko začeli, a jih je visok naskok (27:13) uspaval do te mere, da je prednost po prehodu v drugi polčas začela kopneti, v ključnih trenutkih pa je bil bolj zbran ruski velikan.