Blažič snel skalp Begiću in Vujačiću (VIDEO)

Košarkarji Crvene zvezde so v 10. kolu skupine D evrolige pred praznimi tribunami Pionirja z 80:72 odpravili Laboral Kutxo.

Objavljeno
19. december 2014 22.08
BASKET-EURL-CRVENA ZVEZDA-KUTXA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beograd - Košarkarji Crvene zvezde so v 10. kolu skupine D evrolige v obračunu moštev, ki sta imeli pred tem obe na računu po pet zmag, pred praznimi tribunami domačega Pionirja z 80:72 odpravili zasedbo Laborala Kutxe in se tako učvrstili na drugem mestu razpredelnice, takoj za Olympiakosom, ki ima dve zmagi več. Španci so morali prvič na kolena po treh zaporednih uspehih.

Od treh Slovencev na parketu je bil z naskokom najbolj pri metu član Zvezde Jaka Blažič, ki je v 18 minutah zmogel 11 točk (prosti met 0:1, za dve 4:7, trojke 1:4), ob tem dodal še dva skoka, si je pa privoščil tudi dve izgubljeni žog. Daleč najučinkovitejši v beograjskem dresu je bil Marcus Williams s 23 točkami (tri trojke), petimi skoki in osmimi asistencami.

Pri poražencih je bil učinek obeh naših košarkarjev komaj zaznaven. Mirza Begić je na parketu prebil 19 minut, a prispeval le dve točki ob slabem metu za dve (1:5), v lastno statistiko je vpisal še po en skok in podajo ter dve ukradeni žogi. Saša Vujačić je v 13 minutah zmogel tri točke, zadel je edini met za tri, ki ga je sprožil, manj uspešen je bil za dve (0:2). Ob eni asistenci si je privoščil tudi dve izgubljeni žogi.

Nocoj sta se pomerila tudi Barcelona z Boštjanom Nachbarjem, ki je v minulem kolu vpisala prvi poraz po podaljšku s Fenerbahčejem, in Panathinaikos, ki je želel prekiniti niz dveh zaporednih porazov. Toda neuspešno, saj so bili Katalonci boljši z 80:67. Nachbar se je ustavil pri sedmih točkah (prosti met 1:1, za dve 3:4, trojke 0:2) in treh skokih v 13 minutah in pol v igri. Dvoboj je dobil še nepričakovan in srhljiv dodatek, neznanci so ga namreč začinili z obvestilom o bombi v atenski dvorani, ki pa je bilo lažno, je bila pa na ta račun tekma za daljši čas prekinjena.

Po današnjih zadnjih tekmah rednega dela so znani vsi udeleženci evroligaškega nadaljevanja. Vanj so se uvrstile ekipe, ki so v prvem delu zasedle prva štiri mesta v svojih skupinah. V skupini E bodo igrali španska Real Madrid in Unicaja Malaga, ruska Unics Kazan in CSKA Moskva, turški Anadolu Efes, litovski Žalgiris, izraelski Maccabi Tel Aviv in nemška Alba Berlin, v skupini F pa španski Barcelona in Laboral Kutxa, grška Panathinaikos in Olympiakos, turška Fenerbahče in Galatasaray, italijanski Milano in srbska Crvena zvezda.