Bojevniki do zmage v Salt Lake Cityju

Moštva slovenskih košarkarjev v ligi NBA so bila tokrat prosta.

Objavljeno
09. december 2016 08.48
SPO-BKN-GOLDEN-STATE-WARRIORS-V-LOS-ANGELES-CLIPPERS
A. V., STA
A. V., STA
Salt Lake City - Košarkarji Golden State Warriors, lanski finalisti severnoameriške lige NBA so v noči na petek po srednjeevropskem času gostovali v olimpijskem Salt Lake Cityju pri Utah Jazz. Potem ko so po blesteči uvodni četrtini vodili za 25 točk, so na koncu zmagali s 106:99. V vrstah bojevnikov se je najbolj izkazal Stephen Curry s 26 točkami.

Bojevniki so tekmo začeli skoraj neverjetno, saj jim je proti gostiteljem uspel niz 29:1 za vodstvo z 29:5, med katerim je Curry dosegel 14 točk. Kevin Durant je za najboljšo ekipo zahodne konference dodal 21 točk in 11 skokov.

Moštva slovenskih košarkarjev so bila tokrat prosta. Goran Dragić bo v noči na soboto z Miami Heat gostoval pri prvakih lige NBA, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, pri katerih nastopa tudi Beno Udrih, bodo isti dan gostovali pri Minnesota Timberwolves.

Gostovali bodo tudi New York Knicks, katerih član je tudi Saša Vujačić, a mu zadnje čase trener ne nameni igralnega časa. Kratkohlačniki se bodo v Kaliforniji pomerili z domačimi Sacramento Kings.

NBA
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 124:110
Washington Wizards - Denver Nuggets 92:85
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 88:86
New Orleans Pelicans - Philadelpha 76ers 88:99
Utah Jazz - Golden State Warriors 99:106
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 95:91