Bosh še ni okreval, izpustil bo začetek priprav Miamija

Chris Bosh, soigralec Gorana Dragića in Bena Udriha pri Miamiju, zaradi zdravstvenih težav še ne sme trenirati.

Objavljeno
23. september 2016 16.40
Posodobljeno
23. september 2016 19.13
Heat Bosh Basketball
M. Ž.
M. Ž.

Miami - Vodstvo severnoameriškega košarkarskega kluba Miami Heat je danes svojim navijačem sporočilo slabo novico. Eden izmed nosilcev igre Chris Bosh ima še vedno težave s krvnimi strdki, zato bo še naprej počival in se v ponedeljek ne bo udeležil začetka priprav na novo sezono.

Dvaintridesetletni Bosh je zaradi težav s krvnimi strdki moral predčasno končati zadnji dve sezoni lige NBA. Njegovi delodajalci so upali, da je že popolnoma okreval in pripravljen na fizične napore, vendar pa ameriški košarkar ni prestal zdravniškega pregleda.

»V zadnjih mesecih smo si s pomočjo ekipnih zdravnikov prizadevali za to, da bi se Chris Bosh čim prej vrnil na igrišče. Chrisa so pregledali na zdravniškem pregledu in z žalostjo moramo sporočiti, da še ne more nadaljevati s košarkarskimi aktivnostmi, datum njegove vrnitve še ni znanso v izjavi za javnost sporočili iz Vročice.

Chris Bosh se je Miamiju pridružil leta 2010 in klubu pomagal do dveh naslovov lige NBA (2012, 2013). V najmočnejši ligi na svetu je od leta 2003 zaigral na 893 tekmah in v povprečju dosegal 19,2 točke in 8,5 skoka na tekmo, v tem času pa je bil enajstkrat izbran za tekmo vseh zvezd.

Boshevo zdravstveno stanje predstavlja veliko težavo za Miami, še posebej zato, ker sta klub poleti zapustila Dwyane Wade (Chicago) in Luol Deng (L. A. Lakers).

To pomeni, da bo še večje breme na ramenih prvega organizatorja igre in kapetana slovenske reprezentance Gorana Dragića, v moštvu pa je še en Slovenec, Beno Udrih.

Nova sezona lige NBA se bo začela 25. oktobra.