Boštjan Nachbar tudi uradno pomahal reprezentanci v slovo

Boštjan Nachbar je potrdil, da dresa z državnim grbom ne bo nosil več, povsem se bo posvetil klubski karieri in družini.

Objavljeno
15. oktober 2013 15.23
Košarka Slovenija Ukrajina
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana – Če je takoj po koncu letošnjega eurobasketa na domačih tleh reprezentančna prihodnost slovenskega košarkarja Boštjana Nachbarja še visela v zraku, je od danes jasno, da je priljubljeni »Boki« končal svojo epizodo v dresu z državnim grbom, kar je danes v pogovoru za športni dnevnik Ekipa potrdil tudi sam.

Podobno kot Jaka Lakovič je takoj po koncu evropskega prvenstva oznanil zgolj namero o koncu reprezentančne poti, a se zavoljo košarkarske evforije pri nas ni želel riniti v ospredje. Zdaj, ko je vročica nekoliko polegla, pa se je tudi uradno odločil za pričakovan korak. Odslej se bo povsem posvetil klubski karieri, saj je v novi sezoni soigralec Erazma Lorbka pri katalonskem velikanu Barceloni (v četrtek ga pred domačimi navijači čaka prvi dvoboj nove evrolige proti Partizanu), več časa pa bo kajpak posvetil tudi družini.

Triietridesetletni in 206 centimetrov visoki Korošec Boštjan Nachbar je bil član slovenske članske reprezentance polno desetletje, v tem času je bil udeleženec štirih evropskih prvenstev, najučinkovitejši pa je bil pred štirimi leti, ko je povprečno na dvoboj prispeval 12,2 točke. Na letošnjem eurobasketu se je odlikoval s povprečno 9,1 točke, 4,2 skoka in 0,9 podaje na tekmo. Navijači so ga vzeli za svojega, saj je vselej z velikim žarom nosil majico z državnim grbom, nazadnje ob zmagi nad Ukrajino, po kateri so se Slovenci veselili petega mesta na domačem EP.