Brez dogovora: derbi Union Olimpija in Krka ne bo štel za ligo Aba

Slovenski derbi bo veljal le za domače slovensko ligaško košarkarsko prvenstvo.

Objavljeno
01. oktober 2016 13.15
mpi*Šport - košarka
A. V.
A. V.
Ljubljana - Na relaciji Košarkarska zveza Slovenije in vodstvo regionalnega jadranskega tekmovanja lige Aba se znova zapleta. Tekmovanji med seboj nista dosegli dogovora o medsebojnem upoštevanju tekem, zato ponedeljkov slovenski derbi med Union Olimpijo in Krko ne bo štel za ligo Aba, temveč bo veljal le za domače slovensko ligaško košarkarsko prvenstvo.

Iz Košarkarskega kluba Union Olimpija so danes sporočili, da se bo košarkarska tekma med Union Olimpijo in Krko, napovedana za ponedeljek ob 18.45 v Stožicah igrala v okviru lige NKBM in ne bo štela za tekmovanje liga Aba.

Tekmovanji kljbu drugačnim napovedim v prejšnjih dneh med seboj nista dosegli dogovora o medsebojnem upoštevanju tekem, zato bosta kluba prisiljena odigrati še dve dodatni tekmi in zanje poiskati alternativne termine, kar je na meji izvedljivega, ob tem opozarjajo v ljubljanskem kolektivu.

Slovenska košarkarska kluba, Krka in Union Olimpija, sta minuli teden pripravila kompromisne predloge, ki bi morali zadovoljiti vse vpletene strani in slovenski derbi upoštevati za obe tekmovanji. "Pri Unionu Olimpiji obžalujemo, da zavoljo neobstoječe komunikacije med organizacijama, KZS in liga Aba, do dogovora ni prišlo. Neprilagodljivost na resnično specifično situacijo, v kateri se edina slovenska udeleženca mednarodne lige Aba nahajata v sezoni 2016/2017, ocenjujemo za absurdno in košarki škodljivo," so zapisali v KK Union Olimpija.

Navijače obenem obveščajo, da so vstopnice za tekmo že v prodaji, in sicer po cenah predvidenih za tekmovanje lige NKBM, kupcem paketa MAXI 13, ki vsebuje tudi prej predvideno tekmo liga ABA za isti datum, pa bodo omogočili ogled dodatne tekme brez doplačila.

Kljub temu je na spletni strani lige ABA še vedno zapisano, da bo v ponedeljek v dvorani Stožice tudi tekma druga kola jadranskega tekmovanja.