Čakajo na klic Raša Nesterovića

Košarka: Stožice pričakovano zapustil tudi Cedric Jackson.

Objavljeno
06. marec 2014 21.11
Cedric Jackson in Klemen Prepelič,Ljubljana Slovenija 22.01.2014
Eduardo Brozovič, šport
Eduardo Brozovič, šport

Ljubljana – Union Olimpija niza skromne predstave, svežih sil pa si ne more privoščiti. Moštvo lahko »krepi« le s prekinitvijo sodelovanja s košarkarji, ki niso zadovoljili, in po Kodiju Augustusu je včeraj odšel še Cedric Jackson. Okrepitve je potrebno tudi klubsko vodstvo, toda o predsedniški kandidaturi Raša Nesterovića v Stožicah ne vedo veliko.

»Formalnih stikov še nismo imeli, saj naj bi bil Nesterović še vedno v ZDA, kjer je z direktorjem reprezentance Matejem Avanzom obiskal Gorana Dragića. Bi pa zelo radi videli, da bi po vseh govoricah slišali še kaj oprijemljivega,« je včeraj dejal Olimpijin direktor Matevž Zupančič. Zato je bil toliko bolj konkreten pri Jacksonovem primeru. Najdražji košarkar stožiške ekipe namreč ni upravičil pričakovanj. Zaradi zdravstvenih težav je izgubil uvodni mesec sezone, nato pokazal nekaj obetavnih iger, a hitro popustil in postal tarča nezadovoljstva Aleša Pipana, sredi februarja pa se je znova poškodoval.

»Potreboval bi vsaj še 14 dni počitka in dodatna dva tedna, da bi povsem prišel k sebi. Zato smo ocenili, da si ne moremo privoščiti, da bi ga čakali. Nenazadnje se bo sezona končala najpozneje 31. maja in nasploh nismo čutili prave kemije med njim in trenerjem. Od odhodu pa je bil Cedric zelo korekten, saj se je odpovedal plačilu za preostanek sezone, tako da bomo prihranili štiri plače in pol,« je zagotovil Zupančič, ki je med prejšnjo sezono predčasno pospremil iz Stožic Arona Baynesa, Dylana Pagea in Dominica Watersa. Pri Jacksonu ni bil v večjih dvomih, spodbudila ga je tudi statistika 28-letnega Američana: v evropskem pokalu je nastopil na 13 od 16 tekem, njegovo povprečje je bilo 7,3 točke in 5,1 asistence v prvem delu tekmovanja ter 3,8 točke in 1,8 asistence v drugem. V ligi ABA pa je v 22 kolih igral 15-krat, dosegal 4,1 točke in 3,1 asistence na tekmo, trojke pa metal 1:11. In kaj se bo zgodilo po njegovem odhodu?

»Igro bodo morali organizirati Jakov Vladović, Luka Rupnik in Paolo Marinelli, saj se zelo verjetno ne bomo odločili za nadomestnega branilca. Agenti nam jih vneto ponujajo, največ iz ukrajinskih klubov, ki so se znašli v stiski, vendar bi se lahko odločili le za košarkarja s tremi značilnostmi: moral bi biti kakovosten, sposoben hitre prilagoditve na novo okolje in skoraj brezplačen. Zaradi spleta okoliščin moramo pač gledati na vsak evro, saj imamo zaradi davčnega dolga blokiran račun,« je zaupal Olimpijin direktor in potrdil, da se je klubsko vodstvo sestalo z Zoranom Predinom glede povračila 25.000 evrov globe zaradi pevčevega škandala po tekmi z Budivelnikom.

»Dogovorili smo se, da bo poravnal vsaj del, zato tožba ne bo potrebna. Stvar je zdaj v rokah pravnikov. Nadomestila za škodo zaradi izrečene kazni treh evropskih tekem pred praznimi tribunami, ki bi navrgla precej večji znesek, pa ne bomo zahtevali. Zdaj čakamo na odgovor vodstva evropskega pokala na našo pritožbo,« pravi Matevž Zupančič.