Čakanja je konec - Vombergar že v nedeljo za Olimpijo

Zaplet s certifikatom za Andresa Vombergarja je vendarle končan in Argentinec bo že v nedeljo lahko pomagal Olimpiji.

Objavljeno
17. avgust 2017 12.21
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Navijači zmajev so nestrpno pričakovali prihod argentinskega slovenca Andresa Vombergarja v Ljubljano, že ob predstavitvi pa je popihal na dušo najbolj zvestim navijačem Olimpije. Robustni napadalec bo prava okrepitev za ekipo, ki takšnega tipa strelca v svojih vrstah nima, a se je po prihodu v Slovenijo še enkrat zapletlo.

Olimpija je dobila igralca, a ji argentinska nogometna zveza dolgo ni poslala certifikata za igralca, ki ga potrebujejo za registracijo v klubu. Zgodba je začela spominjati na neposrečeno sago z Dankom Lazovićem, ki nikoli ni oblekel dresa Olimpije, a se je tokrat vendarle razpletlo bolje - Olimpija bo Vombergarja danes lahko registrirala, pravico do nastopa bo imel že v nedeljo v Dravogradu, kjer Olimpija gostuje pri Ankaranu. 

"El Tanque" oziroma tank, takšen vzdevek se ga je prijel v Argentini, je v mladinskih kategorijah igral tudi za sloviti River Plate, pot ga je kasneje ponesla še v Club Atletico Ituzaingo, Fenix de Pilar in nazadnje Los Andes, kjer je igral kot posojen nogometaš Fenixa. V zadnji sezoni je v drugi argentinski ligi na 36 tekmah dosegel 13 zadetkov, s čimer je bil prvi strelec moštva. Z Olimpijo je podpisal triletno pogodbo.