»Cime« je dal prednost višini

All Stars: znane so vse ekipe, namesto Zdovca Ivo Daneu.

Objavljeno
18. december 2014 19.07
SLO., LJ., SODISCE, SBASTIJA CIMIROTIC, 5.4.2011, FOTO: DEJAN JAVORNIK
T. V., šport
T. V., šport

Ljubljana – V odštevanju do tradicionalne košarkarske tekme All Stars, ki jo bodo 28. t. m. gostile Stožice, so včeraj dokončno oblikovali igralske zasedbe, v ospredju pa bo dogajanje na ekshibijski tekmi naših košarkarskih in nogometnih legend. Sebastjan Cimerotić je dal denimo prednost višini, saj želi čim pogosteje vreči na koš.

»Pokazal bom, da znam igrat košarko, saj sem imel v mladih letih košarkarsko žogo pogosto v rokah. Izbral sem velemojstre te igre, izbor pa je takšen, da bomo dali poudarek obrambi, s katero ne bomo imeli nobenih težav. Jaz bom veliko metal, drugi pa se bodo borili pod košem. Mislim pa, da ne bodo imeli preveč dela, saj smo bistveno višji kot tekmeci, pa naj oni kombinirajo v igri, kolikor hočejo,« je razložil »Cime«, ki je prepričan, da z igro mnogih protinapadov, ki mu jih je s svojimi »lahkokategorniki« napovedal Slavo Kotnik, ne bodo imeli težav. Izbral je namreč kar tri slovenske velikane z več kot 210 cm višine.

Tik pred zdajci je prišlo prav v »Cimetovi« zasedbi tudi do spremembe na trenerskem mestu, saj je moral Jure Zdovc zaradi preložitve tekme turškega državnega prvenstva na prednovoletni čas odpovedati prihod, na njegovo mesto pa bo zdaj stopil legenda slovenske košarke Ivo Daneu.

Zaradi napovedanega prihoda številnih nekdanjih asov košarkarskega in nogometnega sveta bo tako dvoboj članov lige Telemach ostal kar nekoliko v senci dogajanja, Blaž Mahkovic pa se je včeraj, zanimivo, »odrekel« svojemu trenerju Alešu Pipanu in je zasedbo, pri oblikovanju katere ga je vodila želja po atraktivni igri, prepustil rokam Dejana Mihevca iz trenutno vodilnega moštva DP. »Igralce, ki sem jih izbral, dobro poznam in se z njimi tudi dobro razumem. Vem, da bomo odlično igrali,« mu je odvrnil Alen Omić. Vstopnice za tekmo so naprodaj na Eventimu in njegovih prodajnih mestih, cena pa se giblje od 6 evrov dalje.

Tekma legend – ekipa Sebastjana Cimerotića: Cimerotič, Nesterović, Jurković, Smodiš, Jeklin, Brezec, Kraljević, Trifunovič, Čeh, Simeunović, Lazič, Osterc, Dabanović; trener Ivo Daneu; ekipa Marka Miliča: Milič, Kotnik, Mirt, Jagodnik, Horvat, Duščak, Daneu, Šiljak, Rudonja, Udovič, Vugdalić, Raković, Galić; trener Srečko Katanec.

Tekma članov lige Telemach – ekipa Alena Omića: Omić, Armstead, Prepelič, Atanacković, Booker, Pelko, Markič, D. Murić, Lelić, Drobnjak, Tomič, Zagorac; trener Aleš Pipan; ekipa Blaža Mahkovica: Mahkovic, Rupnik, S. Zagorac, L. Lapornik, David Casey, Pavić, Tratnik, Joksimović, Dimec, Malus, Bratož, Čebular; trener Dejan Mihevc.