Curry bo jutri bržčas nazaj

Branilci lovorike v NBA, košarkarji Golden Stata, bodo četrto tekmo s Houstonom očitno odigrali tudi s prvim zvezdnikom.

Objavljeno
23. april 2016 12.50
J. P.
J. P.

Oakland - Zadnji lastniki šampionskih prstanov v ligi NBA, košarkarji moštva Golden State Warriors, so se v prvem krogu končnice, ko se za napredovanje borijo s Houstonom, znašli v manjši zagati, saj so morali dva obračuna odigrati brez prvega zvezdnika Stephena Curryja. Ta si je na prvi tekmi, ki so jo Bojevniki dobili z zelo prepričljivih 104:78, poškodoval gleženj, zdravniška služba pa mu - v izogib tveganju - doslej še ni prižgala zelene luči za vrnitev na parkete.

Brez njega so bili aktualni prvaki manj dominantni, drugi dvoboj pred domačimi navijači so resda še dobili s 115:106, tretjega na gostovanju pa ne več, Rakete so jih po ogorčenem boju odpravile s 97:96. Curryjev delodajalec zdaj verjame, da se bo 28-letni zvezdnik v tekmovalni pogon vrnil že jutri zvečer v četrtem dvoboju prvega kroga končnice. »Še vedno čutim bolečine, kar ni najbolj prijetno, vseeno pa verjamem, da lahko igram. Navsezadnje smo v končnici,« poudarja Curry, a v isti sapi dodaja, da bo v primeru kakršnega koli dvoma počival še kak dvoboj več.