Deng ostaja na Floridi, Wade na tržišče

Luol Deng se je odločil, da bo tudi v prihodnji sezoni igral na Floridi, Wade se nagiba k odhodu. Pero Antić iz NBA v Turčijo.

Objavljeno
30. junij 2015 12.23
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Miami - V košarkarskem klubu Miami Heat so prejeli dobro novico, saj se je eden izmed njihovih pomembnih članov Luol Deng odločil, da tudi v prihodnji sezoni ostane v klubu, za kar bo prejel 10,1 milijona ameriških dolarjev.

30-letni Deng je za Vročico igral od leta 2014 in v pretekli sezoni igral na 72 tekmah, na katerih je imel povprečje 14 točk, 5,2 podaje in 1,9 podaje.

Britanski veteran, ki v ligi NBA igra od leta 2004, je imel po koncu sezone možnost, da se preseli med proste igralce, vendar pa je sprejel odločitev, da ostane na Floridi.

Wade med proste igralce

Če je Deng s svojo potezo razveselil vodstvo kluba, pa se je drugače odločil 33-letni Dwayne Wade. Ta je imel možnost, da tudi v sezoni 2015/16 igra za Miami in prejme 16,1 milijona dolarjev, česar pa ni izkoristil in se bo z julijem podal med proste igralce.

Wade je vseh dvanajst let svoje kariere preživel v Miamiju in se v tem času odrekel lepi vsoti denarja - po poročanju ESPN-a gre za 27 milijonov dolarjev - da je klub lahko pripeljal boljše igralce. Zdaj ameriški veteran želi, da mu klub to poplača in ga nagradi z bogato pogodbo, za triletno sodelovanje zahteva približno 48 milijonov dolarjev, na kar pa pri Miamiju ne pristanejo. Wade bo tako z julijem postal prosti igralec in se bo lahko pogajal z drugimi klubi, največ zanimanja so pokazali New York Knicks in Los Angeles Lakers.

Miami že pripravil ponudbo za Gorana Dragića

Ena izmed glavnih nalog Miamija bo zadržati slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića. Predsednik kluba Pat Riley je izrazil prepričanje, da bo »Gogi« tudi v prihodnje nosil dres Miamija, za kar bo bogato nagrajen. Po poročanju ameriških medijev je Vročica zanj že pripravila petletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov dolarjev, kar bi bila najbogatejša pogodba v zgodovini slovenskega športa.

Pero Antič iz Atlante k Fenerbahčeju

Za razliko od Miamijeve trojice v ligi NBA ne bo več nastopal makedonski reprezentant Pero Antić. Robustni 32-letni center se po dveh sezonah pri Atlanti vrača v Evropo, kjer bo oblekel dres turškega Fenerbahčeja. 211 centimetrov visoki Makedonec je s Turki podpisal dveletno pogodbo.

Antić je v svoji karieri igral še za Rabotnički iz Skopja, AEK, Olympiacos, Crveno zvezdo, Lokomotivo iz Kubana, Spartak iz Sankt Peterburga in Sofijo.