Derrick Rose za 2,1 milijona dolarjev postal član Clevelanda

Prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James je novega soigralca že pozdravil na Twitterju.

Objavljeno
25. julij 2017 18.05
NBA/
A. V., STA
A. V., STA
Cleveland - Po poročanju različnih ameriških medijev je eden najboljših organizatorjev igre v košarkarski ligi NBA, Derrick Rose, novi član Cleveland Cavaliers. Enoletna pogodba je vredna zgolj 2,1 milijona dolarjev, kar je skoraj desetkrat manj, kot je 28-letni igralec v minuli sezoni dobil pri New York Knicks.

Rose je bil v pretekli sezoni peti najbolje plačani organizator igre v ligi NBA, z novo pogodbo pa bo padel na 53. mesto. A kot pravijo novinarji, ki so v svet poslali novico o prestopu, je Rosu najbolj pomembno 'zmagovati tekme in biti blizu rodnemu Chicagu'.

Prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James je novega soigralca že pozdravil na Twitterju, s tem pa je tudi nakazal, da je povsem realen odhod Kyriea Irvinga, ki ne želi več igrati v senci Jamesa.

Cleveland je v zadnjih treh sezonah igral v finalu; 2016 je postal prvak, 2015 in letos pa je moral priznati premoč zasedbi Golden Statea.

Rose, ki je 2011 postal najmlajši dobitnik priznanja MVP v zgodovini lige, v zadnjih sezonah pa so ga pestile poškodbe kolena, je imel v pretekli sezoni v New Yorku povprečje 18 točk, 3,8 skoke in 4,4 podaje.