Derricka Rosa bivše dekle obtožuje posilstva

Zvezdnik ameriške lige NBA Derrick Rose se je znašel v težavah, zaradi katerih je ogrožena celo njegova kariera.

Objavljeno
28. avgust 2015 13.56
NBA/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Chicago - Ko govorimo o težavah Derricka Rosa so tema pogovora običajno poškodbe. Tokrat pa so problemi zvezdnika lige NBA povsem drugačne narave. Njegovo bivše dekle ga namreč obtožuje, da naj bi jo s prijateljema pred dvema letoma omamil in nato zvezano posilil. Rose dogodek zanika.

Rosevo nekdanje dekle (njene identitete ameriški mediji niso razkrili) v zasebni tožbi trdi, da so jo košarkar Chicaga, njegov osebni menedžer Randall Hampton ter najboljši prijatelj Ryan Allen, pripeljali na zabavo v Rosevo hišo na Beverly Hillsu, kjer naj bi ji v pijačo stresli drogo.

Tožnica je po lastnih besedah zatem uspela pobegniti domov, a so ji vsi trije obtoženi sledili v njeno stanovanje in jo zvezano posilili. Nekdanje dekle ameriškega košarkarskega superzvezdnika, je s tožbo odlašalo kar dve leti zaradi sramu nad dogodki tiste noči.

Če bi se njene obtožbe izkazale za resnične, bi se Rose znašel v hudih težavah, ogrožena bi bila tudi njegova nadaljnja športna kariera, še poroča portal TMZ.

Rose incident zanika

Prek svoje odvetnice Lise Cohen se je na obtoževanja odzval tudi 26-letni ameriški reprezentant in obtožbe označil za »povsem neutemeljene in v celoti neresnične«.

»Prepričani smo, da bodo tožbo zavrgli in da bo Rosu oprana njegova čast. Gre za nezaslišane obtožbe in za še en obupan poskus, kako izpodkopati ugled uspešnega in zelo spoštovanega športnika,« je dejala Cohenova in potrdila, da je imel košarkar pred tem več kot dve leti ljubezensko razmerje s tožnico.

»V tem času ni bilo nikakršnih težav, dokler ji niso različni odvetniki svetovali, naj iz propadle zveze iztrži milijone dolarjev,« je zaključila zastopnica Rosa.

Pri njegovih delodajalcih, moštvu Chicago Bulls, dogajanja (še) ne želijo komentirati.