Devin Oliver ostaja pri Olimpiji

V lanski sezoni v slovenskem prvenstvu v povprečju dosegal 15,3 točke, 7,4 skoka in 2,9 podaje na tekmo.

Objavljeno
18. julij 2017 17.16
Košarka U.Olimpija:Rogaška
A. V.
A. V.
Ljubljana - Košarkarjem Uniona Olimpije bo tudi v naslednji sezoni pomagal Devin Oliver, ki je bil eden izmed nosilcev igre v lanski, ki so jo Ljubljančani končali z dvojno krono. Ameriški krilni košarkar je bil izbran za najkoristnejšega igralca lanskega finala, z Unionom Olimpijo pa je podpisal pogodbo do konca sezone 2017/18, so danes sporočili iz kluba.

Devin Oliver je v lanski sezoni v slovenskem prvenstvu v povprečju dosegal 15,3 točke, 7,4 skoka in 2,9 podaje na tekmo. V ligi Aba je bilo njegovo povprečje 10,8 točke, 7,2 skoka in 2,5 podaji na tekmo.

Pred prihodom v Slovenijo, sezona 2017/18 bo njegova druga v dresu Uniona Olimpije, je 25-letni in 204 cm visoki igralec nastopal še za francoski Rouen, izraelski Maccabi Kiryat Gat, belgijski Limburg in univerzo Dayton.

"Veseli me, da Oliver ostaja z nami tudi v prihodnji sezoni. Tako igralsko kot osebnostno nam je že v lanski pomenil ogromno. V prihajajoči sezoni bo Oliver spet eden izmed nosilcev igre v vseh tekmovanjih. Od njega pričakujem, da naredi še korak naprej in dokaže, da sodi v višji kakovostni razred. Za našo ekipo je izredno pomembno, da smo zadržali navezo nosilcev Hrovat - Oliver v Ljubljani. Podaljšanje pogodbe z Oliverjem pomeni, da smo zaključili s sestavo ekipe za sezono 2017/2018," je ob novici o podaljšanju dejal trener državnih prvakov Gašper Okorn.