Dončić vnovič z najvišjim statističnim indeksom (VIDEO)

Mladi Ljubljančan je k peti zmagi Reala v evroligi, prvi po treh zaporednih porazih, prispeval 13 točk in 10 skokov.

Objavljeno
17. november 2017 08.02
J. P.
J. P.

Madrid - Košarkarji madridskega Reala so vendarle prekinili niz treh zaporednih porazov v evroligi. In to na kakšen način! V španskem derbiju so se namreč znesli nad Unicajo in jo v domači dvorani WiZink Center odpravili s kar 89:57, pri čemer so predvsem igrali kot ekipa, saj ni nihče od igralcev prispeval več kot 17 točk, kolikor jih je zmogel Jaycee Carroll.

Znova je blestel zlati slovenski mladenič Luka Dončić, ki je imel med vsemi možmi na parketu daleč najvišji statistični indeks (28), veselil se je dvojnega dvojčka za 13 točk (prosti meti 1:1, za dve 6:9, trojke 0:2) in deset obrambnih skokov, primaknil pa je še šest asistenc, dve blokadi in eno ukradeno žogo, a si v isti sapi privoščil tudi tri napake v igri. Anthony Randolph zaradi poškodbe ni igral.

Real se je izkazal pri metu z razdalje, saj je ob polovični uspešnosti nanizal kar 14 trojk. Na nasprotni strani je bila Unicaja iz 23 poskusov učinkovita zgolj petkrat, sicer pa sta bila s po desetimi točkami najbolj pri metu Alberto Diaz in Dragan Milosavljević. Real je s peto zmago v osmih dvobojih tretji na razpredelnici, devetouvrščena Unicaja ostaja pri treh uspehih v sezoni.