Dončić: Zanima me le igranje za Slovenijo

Obetavni slovenski košarkar Luka Dončić je sporočil, da se ne bo potegoval za mesto v španski reprezentanci.

Objavljeno
22. september 2016 16.43
BASKET-NBA-REALMADRID-CELTICS
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Slovenski košarkar Luka Dončić, ki velja za enega izmed najbolj talentiranih evropskih igralcev, je končal ugibanja o tem, ali bo morebiti v prihodnosti igral za špansko reprezentanco. V njegovih mislih je zgolj igranje za Slovenijo.

»Hvaležen sem madridskemu Realu, Madridu in Španiji, vendar pa sem vedno želel igrati le za mojo domovino Slovenijo,« je na omrežju twitter zapisal Dončić.

Mladi košarkar madridskega Reala bo marca prihodnje leto dopolnil osemnajst let, zato so mediji začeli špekulirati o njegovi reprezentančni prihodnosti. Svoje je dodal tudi novi predsednik španske košarkarske zveze Jorge Garbajosa, ki je odkrito dejal, da bi ga Španci z veseljem sprejeli v svoje vrste, vendar pa bo moral Dončić odločitev sprejeti sam. In obetavni Slovenec je to tudi storil.

Kokoškov je nanj računal v kvalifikacijah na EP, a se je nastopu odpovedal

Novi selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov je Luko Dončića letos uvrstil na širši seznam igralcev za kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Dončić je povabilo zavrnil, a obenem izrazil pripravljenost, da se reprezentanci pridruži v prihodnjih letih.

»Z Luko Dončićem bil v stiku, a se ni odločil za prihod, saj si je za letos postavil druge prioritete, izrazil pa je pripravljenost, da se ekipi pridruži v prihodnjih letih. Sem razočaran, ne pa tudi jezen,« je košarkarjev odločitev v mesecu juliju komentiral Kokoškov.