Dončić zmagal, Zvezdo odločilna tekma čaka v petek

Luka Dončić je ob zmagi Reala nad Fenerbahčejem v 17 minutah dosegel pet točk. Crvena zvezda še ni v končnici.

Objavljeno
01. april 2017 12.40
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Madrid - Luka Dončić je skupaj z madridskim Realom slavil zmago v 29. krogu evropske košarkarske evrolige. Real je z 61:56 premagal Fenerbahče Istanbul, Dončić pa je v skoraj 17 minutah na parketu vpisal pet točk, v statistiko pa je vknjižil še pet skokov in podajo.

Real Madrid je na prvem mestu razpredelnice z 22 zmagami in sedmimi porazi. Eno zmago manj ima na drugem mestu razvrstitve moskovski CSKA, ki je doživel poraz pri atenskem Panathinaikosu z 80:85.

Atenski kolektiv je ob Realu, CSKA, Olympiacosu med tistimi ekipami, ki so se uvrstila v drugi del tekmovanja. V drugi del sezone se je uspelo uvrstiti še Baskonii iz Vitorie z Jako Blažičem, istanbulskemu Anadolu Efesu ter Fenerbahčeju.

Zadnji udeleženec letošnje končnice bo znan šele po tekmi v Istanbulu med tamkajšnjo Darušafako in beograjsko Crveno zvezdo. Darušafaka je nekoliko presenetljivo po podaljšku premagala Bamberg in ostala v boju za končnico. Na prvi medsebojni tekmi s Crveno zvezdo so zmagali za tri točke, zato beograjska ekipa v petek nujno potrebuje zmago, če želi vnovič igrati v končnici. Zvezdi ni pomagala niti prepričljiva zmaga nad Unicsom iz Kazana.

Brez nje sta ostala Aleksej Nikolić z Brose Bambergom in poškodovani Zoran Dragić z moštvom Emporio Armani iz Milana. V končnici ne bodo zaigrali tudi Žalgiris iz Kaunasa, Barcelona, Galatasaray, Maccabi in Unics iz Kazana.

IZIDI

Galatasaray Istanbul - Baskonia Vitoria 80:103
(Jaka Blažič 3 točke, 3 skoki, podaja v 17:49 minute za Baskonio)
Žalgiris Kaunas - Emporio Armani Milano 84:88
(Zoran Dragić zaradi poškodbe ni igral za Emporio Armani)
Crvena zvezda - Unics Kazan 83:65
Panathinaikos Atene - CSKA Moskva 85:80
Real Madrid - Fenerbahče Istanbul 61:56
(Luka Dončić 16:29 minute, 5 točke, 5 skokov, 1 podaja za Real)