Dragić je povlekel barko

Walter Jeklin po zmagi proti Poljakom.

Objavljeno
01. september 2017 00.09
ROGLA, 23.07. 2009, ambasador reprezentance na Poljskem. Foto: ALES CERNIVEC/Delo
Walter Jeklin
Walter Jeklin
Pričakoval sem slovensko zmago. Izjemno motiviran in učinkovit je bil Goran Dragić, ki je povlekel celotno slovensko barko. Čeprav so se Poljaki na koncu malo približali in pokazali, da imajo pravi karakter, je slovenska kvaliteta preprosto večja, saj je svoje dodal še Luka Dončić. Dobro je, da Slovenija ni porabila preveč energije, četudi je z agresivno obrambo v tretji četrtini prišla do občutnejše razlike.

Pred nadaljevanjem prvenstva smo precej mirnejši, saj vsi pričakujemo slovenski preboj v Istanbul. Pri Poljski je bilo očitno, da ima premalo kvalitetnih posameznikov, predvsem pri organizatorjih igre. S tem skupinskim duhom se lahko vseeno borijo za preboj v izločilne boje proti Finski in Islandiji, morda jim z boljšim dnem uspe ugnati celo koga od boljših proti Grčiji ali Franciji.

Poljska liga je stabilna, dvorane so velike in so skoraj vedno polne, predvsem na odločilnih tekmah. Slovenski strokovnjaki smo na Poljskem še vedno zelo cenjeni in to v vseh oblikah – kot igralci, trenerji in direktorji. Spoštujejo naše znanje in delavnost, pa tudi rezultate. Slovenci smo zato na Poljskem vedno dobrodošli.

V kolikor so vsi na Poljskem pričakovali slovensko zmago v košarki, je njihov odbojkarski poraz proti Sloveniji za njih popolna katastrofa. Poljska je odbojkarska velesila, odbojka je po priljubljenosti takoj za nogometom, imajo polne dvorane, dobre klube in precej denarja, vsaj na tem področju so kar precej pred košarko. Zelo jih boli, da so izgubili v polni dvorani, poljskim reprezentantom pa bo še nekaj časa zelo hudo. Pričakovali so kolajno, nato pa so jih Slovenci izločili že pred četrtfinalom.