Dragić v Miamiju že kot doma, poleti drugič oče

Goran Dragić se je Phoenixu znova opravičil za komentarje ob prestopu, o tem, da vodstvu kluba ne zaupa več.

Objavljeno
06. marec 2015 05.26
Posodobljeno
06. marec 2015 09.40
APTOPIX Suns Heat Basketball
Š. Ro., N. Gr., Delo.si
Š. Ro., N. Gr., Delo.si

Miami - Pred dnevi se je slovenski košarkar Goran Dragić v dresu Miamija srečal z nekdanjimi soigralci pri Phoenixu in zablestel z 21 točkami v 15 minutah, po tekmi pa se je srečal tudi z vodstvom Sonc in se se mu opravičil za komentarje ob odhodu, češ, da klubski pisarni ne zaupa več. Dragić je obžaloval izjave, to pa znova poudaril v pogovoru za Bleacher Report.

»Ko zdaj gledam nazaj, kaj sem dejal pred prestopom, imam slabo vest, vse skupaj se je slišalo precej grobo. Nisem tako mislil, a zgodilo se je v trenutku, zato tega ne morem vzeti nazaj in spremeniti, tedaj sem rekel, kar sem pač mislil,« je Dragić povedal, potem ko je sicer po izjavi hitro že napisal opravičilo tudi svojim navijačem na twitterju.

»Sem pošten človek, nikoli nisem rekel nič slabega o organizaciji. Vedno so bili dobri do mene, bili smo kot družina. A hkrati tedaj situacija zame ni bila več najboljša, zato je vse skupaj tako zvenelo,« je še dejal Dragić, ki je šest od sedmih sezon v NBA preživel pri Soncih. V Miamiju se je nazadnje srečal z lastnikom Robertom Sarverjem. »Lepo sva se pogovorila. Vedel je, da ne bom podaljšal pogodbe, zato sem želel, da ukrene nekaj pred koncem prestopnega roka. K sreči je lahko dobil nekaj igralcev za menjavo. Zares cenim to, kar je storil,« se je zahvalil Ljubljančan.

Dragić je povedal še, da je bil Miami njegova prva želja, saj je izvedel, da se je Vročica zanj zanimala že pred leti. »Miami ponuja vse, ima odlične igralce, zmagovalno mentaliteto. Vedno meri visoko, to mi zelo ustreza. Želel sem si, da bi se tako izšlo, a nisem bil prepričan, ali me bo Phoenix res poslal. Težko je bilo, a k sreči se je vse dobro končalo.«

Slovenski zvezdnik je ob pravem času na pravem mestu, odlično je zapolnil vrzel ob odsotnosti po zdravstvenih težavah Chrisa Bosha. Kot je dejal, močno obžaluje, da nista mogla zaigrati skupaj: »O njegovih težavah sem izvedel med potjo v Miami. Res sem se že veselil, da bova skupaj igrala. Vsekakor bi bilo povsem drugače, če bi bil v ekipi tudi Chris,« je za Bleacher Report povedal Dragić in mu zaželel vse dobro.

Poudaril je tudi, da so ga soigralci zelo lepo sprejeli in mu pomagali v prvih dneh na Floridi. »Takoj ko sem pristal v Miamiju, mi je Dwayne Wade poslal sporočilo. Res je neverjeten, gre za bodočega člana hrama slavnih, a je hkrati še vedno prijeten in prav nič vzvišen. Skupaj z Luolom Dengom sta mi olajšala igro, saj se po vsaki tekmi pogovarjamo o tem, kako bi lahko postali še boljši.«

Poleti bo drugič oče

Kot je povedal, mu je bilo ob njegovem drugem prestopu v karieri nekoliko lažje, saj se je nanj že nekaj časa pripravljal. V Miamiju se že počuti kot doma, na Floridi bo sicer lahko obnovil svoje znanje španščine.

»Do konca sezone bom sicer stanoval v hotelu, nato pa bomo videli, kako bo. Želim biti osredotočen le na svojo igro in preboj v končnico. Nato bomo seveda začeli razmišljati o tem, kje bomo živeli. Seveda si želim ostati v Miamiju, tu mi je zelo všeč, a nikoli ne veš, sem prosti igralec, preveriti moram svoje možnosti,« je razmišljal.

Kot je povedal, je za zdaj v Miamiju sam, njegova žena Maja v Phoenixu še pakira in se pripravlja na selitev. »Ve, da je takšna pač moja služba. Pogrešam tudi najinega enoletnika Matea, ki že 'zabija' v plenicah. Pravzaprav pa poleti pričakujeva še enega otroka, prvorojenca bo dobil tudi brat Zoki,« je razkril veselo novico.