Goran Dragić še ni potrdil nastopa na EP

Delegacija KZS je v Miamiju obiskala Gorana Dragića, ta pa bo šele poleti lahko sprejel odločitev o nastopu na EP v Zagrebu.

Objavljeno
17. marec 2015 11.51
Posodobljeno
17. marec 2015 12.17
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo in generalni direktor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Rašo Nesterović sta v Miamiju obiskala slovenskega reprezentanta Gorana Dragića in se pozanimala o njegovem nastopanju na jesenskem evropskem prvenstvu. 28-letni Goran, ki se je v preteklosti vedno z veseljem odzval reprezentančnemu vabilu, tokrat zaradi tehtnih razlogov še ni mogel potrditi udeležbe na evropskem prvenstvu.

Kot je pojasnil Nesterović, se bo moral slovenski organizator igre pri Miamiju najprej dogovoriti za novo pogodbo, saj mu zdajšnja poteče po koncu sezone, poleg tega pa pričakuje drugega otroka:

»Bili smo pri Goranu, Zorana so nekaj dni pred najinim obiskom poslali v razvojno ligo, a je zdaj že nazaj v Miamiju. Gorana je v Miamiju pričakalo čisto novo okolje, kjer se je dobro znašel. Kar se tiče reprezentance, je njegovo in naše razmišljanje, da ima v življenju prav zdaj določene stvari, ki jih mora rešiti. Pričakuje naraščaj, skleniti mora novo pogodbo, vsi smo se strinjali o tem, da počakamo dokončne odločitve do po sezoni, ko bo tudi Goran vedel, kje bo v nadaljevanju igral in da se mu zgodijo neke zadeve, ki so življenjsko pomembne in jih je treba spoštovati. Ko se vrne, se bomo spet dobili z njim in se po govorili o nadaljnjem sodelovanju,« je povedal Nesterović.

Zoran željan igranja

Vodstvo delegacije KZS se je v Miamiju sestalo le z Goranom Dragićem, saj je njegov brat Zoran takrat igral v razvojni ligi za Sioux Falls Skyforce, vendar pa mu je mlajši izmed bratov Dragić vseeno zagotovil, da se bo udeležil reprezentančnega zbora:

»Na žalost so Zorana Dragića nekaj dni pred našim obiskom poslali v Južno Dakoto v NBDL, od koder se je sicer že vrnil, tako, da sem se z njim le slišal. Dejal je, da že komaj čaka zbor reprezentance, saj ima za sabo čudno sezono z malo igralnega časa in je željan igre,« je povedal Nesterović.

Avanzo in Trifunović konec meseca v Gaziantep

Kot so zapisali na uradni strani KZS, bosta Avanzo in selektor B-reprezentance Rado Trifunović konec meseca odpotovala v Gaziantep, kjer se bosta sestala s selektorjem A-reprezentance Juretom Zdovcem in z njim uredila podrobnosti v zvezi z obema prihajajočima moškima članskima reprezentančnima akcijama.

Slovenska članska reprezentanca bo prvi del jesenskega evropskega prvenstva igrala v Zagrebu, kjer bodo njene nasprotnice Hrvaška, Gruzija, Nizozemska, Grčija in Makedonija.