Dragić se v Miamiju že uigrava z Boshem

Ob začetku druge sezone je Goran Dragić v Miamiju že bolj udomačen, še vedno pa išče hišo in pogreša družino.

Objavljeno
29. september 2015 13.35
Heat Media Day Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Miami - Medtem ko so ga slovenski košarkarski navdušenci pogrešali v reprezentanci na evropskem prvenstvu, se je prvi Goran Dragić v miru pripravljal na novo sezono na NBA parketih. V Miamiju bo začel svojo drugo sezono, a tokrat je uigravanje s soigralci precej manj stresno kot februarja, ko se je na hitro preselil iz Phoenixa.

Vse odtlej je veliko stvari viselo v zraku; poleti je kot prosti igralec čakal na novo pogodbo, se z družino pripravljal na prihod nove članice, tehtal pa tudi odločitev o nastopu za slovensko izbrano vrsto. Te stvari so zdaj mimo, ostal je v Miamiju, podpisal petletno pogodbo, na Floridi pa se mu bo čez nekaj mesecev pridružila tudi povečana družina, z ženo Majo in sinom Mateom prihaja tudi hči Viktoria

»Bil sem pod velikim pritiskom. Želel sem le igrati košarko. Zdaj sem zadovoljen, tega stresa je zdaj konec, zdaj sem popolnoma osredotočen na ekipo, na košarko in mojo družino. Te stvari so zame najbolj pomembne v življenju,« je ob predstavitvi ekipe pred novo sezono povedal slovenski zvezdnik. Dodal je, da sicer družino precej pogreša, saj jo vidi le prek Skypa, toda konec leta naj bi že bili vsi skupaj, v hiši, ki jo za zdaj še išče.

Dragić bo v novi sezoni del vodilne peterke Miamija, katere del bodo tudi Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Bosh in Hassan Whiteside. Sicer so vsi že bili del Vročice tudi v prejšnji sezoni, a vsi skupaj še niso zaigrali. Dragić se je ekipi pridružil na dan, ko so v bolnišnico s krvnim strdkom v pljučih sprejeli Bosha, ki se pozneje ni več vrnil na parket. Zdaj sta z Ljubljančanom le združila moči. »S Chrisom je ekipa povsem drugačna,« je dejal Dragić in poudaril, da si ne predstavlja boljšega soigralca kot je Bosh.

Tudi trener Erik Spoelstra od njiju veliko pričakuje, navsezadnje so se v Miamiju prav zato odločili, da Dragića zadržijo za dlje časa. »Že v preteklosti sem igral s podobnimi tipi igralcev. Glede na to, kako nadarjen je, mislim, da se bova odlično ujela. Če bova dobro sodelovala, se veliko pogovarjala, se bo to hitro odrazilo tudi na parketu,« je dejal Bosh.