Dragić: Želim trenirati in igrati, a glava in telo tega vselej ne dovolita (VIDEO)

Košarkarji Miamija so v zadnjem pripravljalnem dvoboju pred začetkom nove sezone lige NBA premoč priznali Philadelphii.

Objavljeno
14. oktober 2017 08.35
J. P.
J. P.

Philadelphia - Zdesetkani Miami, tudi brez pomoči zlatega slovenskega junaka z nedavnega eurobasketa Gorana Dragića, je moral v (zadnjem) šestem dvoboju pripravljalnega obdobja pred skorajšnjim začetkom nove sezone košarkarske lige NBA - uvodoma bo v noči na četrtek gostoval v Orrlandu - tretjič na kolena. Sinoči je na gostovanju v dvorani Wells Fargo Center priznal premoč Philadelphii, ki je bila prepričljivo boljša s kar 119:95 in zmagala drugič zapovrstjo in po treh začetnih porazih.

Vročica je z delnim izidom 9:0 nazadnje vodila v začetku druge četrtine (38:34), vse ostalo je bilo v domeni domačih, ki so na glavni odmor odnesli udobnih 15 točk naskoka, razliko pa v drugem polčasu le še plemenitili do največ 26 točk. V zmagovalni vrsti je točke doseglo kar neverjetnih 16 igralcev, največ med njimi - po 19 - člana začetne peterke Ben Simmons in J. J. Redick, ki je zadel tudi pet od moštvenih 14 trojk. Pri poražencih se je trojica ustavila pri 13 točkah, izstopal pa je rezervist Jordan Mickey z dvojnim dvojčkom za 12 točk in 10 skokov.

Dragić, v nasprotju s prejšnjimi sezonami, v predsezoni po dogovoru s trenerjem Ericom Spoelstro predvsem počiva in polni baterije po napornem septembrskem eurobasketu. »Počutim se, kot da se mi glava bistri. Vselej si želim trenirati in igrati, toda telo in glava ti tega ne dopustita vedno. Trener to ve in razume. Sicer sem v redu, telesno in mentalno. Ponovno sem lačen košarke, kar mora biti cilj za prvo tekmo sezone,« poudarja Ljubljančan, sicer najkoristnejši igralec evropskega prvenstva v Istanbulu.

Udrih spet brez priložnosti

Nič kaj uspešnejši ni bil sinoči niti Detroit, ki je na gostovanju v BMO Harris Bradley Centru klecnil pred Milwaukeejem (103:107), tako je pripravljalno obdobje zaokrožil z dvema zmagama in tremi porazi. Gostje so vodili celotno drugo četrtino, največ celo za 13 točk in nazadnje s 55:53, nato pa se je tehtnica dokončno nagnila na stran domačih. Ti so sicer v zadnjem delu zapravili kar 18 točk naskoka, izid je bil še dvajset sekund pred koncem nazadnje izenačen na 103:103, nato pa so zmagovalci s štirimi zaporednimi prostimi meti le strli odpor tekmecev.

Milwaukee se je tako v četrtem oziroma zadnjem pripravljalnem poskusu - tudi s kar 16 zadetimi trojkami - vendarle dokopal do prve zmage, ki pa jo je prekaljeni Šempetrčan Beno Udrih, enako kot vse prejšnje pripravljalne dvoboje v majici Detroita, spremljal s klopi brez možnosti za dokazovanje. Njegovo zasedbo sicer v noči na četrtek čaka uvodni domač obračun sezone s Charlottom, s katerim se je prijateljsko pomerila že pred dnevi in malenkostno izgubila (106:108).