Dragićev mentor odslej svetovalec pri Bojevnikih

Dvakratni MVP in tretji najboljši podajalec vseh časov v NBA se je priključil strokovnemu štabu Golden Stata.

Objavljeno
26. september 2015 15.27
jsu*Goran Dragić in Steve Nash
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Oakland - Dvakratni najkoristnejši igralec košarkarske lige NBA Steve Nash se tudi po koncu zelo uspešne kariere ne bo poslovil od parketov. Nekdanji odlični organizator igre se je namreč pri 41 letih priključil strokovnemu štabu aktualnega šampionskega moštva Golden State Warriors, pomagal bo kot svetovalec pri razvoju igralcev.

Kanadskega mojstra, od katerega se je še v času igranja pri Soncih iz Phoenixa učil tudi Goran Dragić, je k sodelovanju povabil glavni trener Steve Kerr, ki je Nasha prav tako dodobra spoznal v obdobju, ko je bil sam športni direktor v Phoenixu. Prepričan je, da ima Kanadčan pravo košarkarsko filozofijo za Bojevnike.

»Čeprav so ga kot igralca krasile izjemne individualne spretnosti, je Steve moštvo vselej postavljal na prvo mesto in ravno takšno miselnost želimo spodbujati tudi v igri naše ekipe. Deliva si precej podobnih načel o tem, kakšno košarko naj bi igrali, obenem sva si blizu tudi glede tega, da je edina pot k športni veličini tlakovana z delovno etiko,« je poudaril Kerr. Nash, tretji najboljši podajalec vseh časov v ligi NBA, pa je odvrnil: »Zelo se veselim vnovičnega sodelovanja s trenerjem Kerrom in njegovo izjemno ekipo, pomagal bom, kolikor bom vedel in znal.«