Durant si je poškodoval koleno, rednega dela zanj (verjetno) konec

Košarkar Golden Stata Kevin Durant si je na tekmi proti Washingtonu poškodoval koleno in bo najbrž manjkal do končnice.

Objavljeno
01. marec 2017 19.43
Warriors-Durant Injured Basketball
N. Gr.
N. Gr.

Oakland - Ekipa Golden State Warriors je pred sezono postala še močnejša, okrepili so se z enim najboljših košarkarjev lige NBA Kevinom Durantom. Kljub dvomom, kako bo kopica zvezdnikov moštva funkcionirala skupaj, se je Durant odlično vključil v trenutno vodilno moštvo lige.

Na tekmi proti Washingtonu jih je že v prvi minuti doletel hud udarec. Zaza Pachulia je ob padcu pristal na kolenu Duranta, ki je hitro vedel, da poškodba ne bo nedolžna. Odigral je le še dva napada, nato pa zahteval menjavo in do konca tekme ostal v slačilnici. Navijači so se bali strganih križnih vezi, a poškodba vendarle ni tako huda. Preiskave so pokazale, da ima Durant nategnjene vezi v levem kolenu in odrgnjeno kost. 

Po najbolj optimističnih napovedih bo Durant manjkal mesec dni, krogi blizu Duranta pa pričakujejo, da bo okrevanje trajalo šest tednov. Redni del sezone je za Duranta bržkone izgubljen, a to za Golden State ni prevelika ovira, saj jim ob razmerju 50-10 prvo mesto Zahoda bržkone ne more več spolzeti iz rok. Večje vprašanje je, v kako dobri formi se bo Kevin Durant vrnil v ekipo, ko bo na vrsti končnica.